SAVRŠEN STAJLING

Domaći dizajneri savjetuju kako zabljesnuti na najveselijim i najluđim zabavama u godini

17.12.2017 u 08:25

Bionic
Reading

Sezona blagdana samo što nije tu, a kako bismo olakšali ono vječno pitanje oko odabira svečanog stajlinga koji će zaraditi pregršt komplimenata, potražili smo savjete naših renomiranih dizajnera

Bez obzira kamo se uputili za blagdane, pripadnice ljepšeg spola uvijek su na sto muka oko izbora svečanog outfita

Premda modni znalci kažu kako je najvažnije odabrati kombinaciju koja će komplimentirati našoj liniji i u kojoj ćemo se dobro osjećati, zamolili smo domaće dizajnere da nam otkriju nekoliko savjeta za najbolji blagdanski look za predstojeće božićne partyje i doček Nove godine. 

Hippy Garden

'Kombinezoni su postali svojevrsni zaštitni znak Hippy Gardena pa bih za božićne uredske proslave zasigurno odabrala ovaj odjevni komad. Budući da i sama puno radim pa mi je od velike važnosti da se dobro osjećam u onom što nosim, preporučila bih efektan kombinezon uz koji odlično pristaju i niske i cipele na petu. Također, sezona je kaputa, stoga zagovaram one kojima ćete se istaknuti iz mase! Uz zanimljivu torbu, neki upečatljiviji nakit ili s naglašenim usnama, moguće je transformirati look iz onog poslovnog u dotjerani te ste začas spremni za proslavu nadolazećih blagdana', objašnjava dizajnerica Đurđica Vorkapić koja stoji iza poznatog domaćeg brenda Hippy Garden

  • +22
Hippy Garden, revija Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

Što se tiče novogodišnjeg izbora, dodaje, to je jedan od rijetkih događaja kada zbilja možete dati sve od sebe i zablistati. 'Duga večernja ili mala koktel haljina, ovisno o prigodi, izgledat će sjajno. Gotovo uvijek biram neboje, no zato outfit nadogradim dobrim cipelama ili torbicom. Dajte si truda, proslavite s veseljem nadolazeću godinu i nazdravite uspjesima', objašnjava Vorkapić. 

Dizajner Robert Sever otkrio je nekoliko savjeta za svečane božićne i novogodišnje stajlinge.

  • +13
Revija Roberta Severa na Bipa Fashion.hr-u Izvor: Pixsell / Autor: Tomislav Miletic/PIXSELL

'Božićni tulumi su prilika da svoj uobičajeni poslovni stajling malo dotjerate modnim dodacima - to mogu biti efektne cipele, ogrlica ili dobra torba. Detaljima cijelu kombinaciju možete promijeniti u tren oka. Pri tome mislite i na svoju udobnost jer ćete dnevni outfit začas nadograditi za trenutke zabave', kaže Sever. 

Kad se pak radi o najluđoj noći, Sever daje naglasak na detalje. 

'Novogodišnji stajling prije svega treba biti udoban, nešto u čemu se nećete osjećati sputano i u čemu nećete morati paziti svake minute je li sve na svom mjestu. Radije posegnite za jakim detaljima, poput obruča za kosu/krune ili bogate ogrlice, zgodne torbice. Make up i kosa neka naglašavaju vašu prirodnost pa se odlučite za nešto što vam laska.'

A'marie

Anamarija Brkić (A'marie) za božićne partyje, na koje često moramo odjuriti nakon posla, predlaže trendi oversized komade. 

'Nadogradnja stajlinga u vrijeme blagdana može biti lagana i efektna uz odjevne komade koji su jednostavnog, a istovremeno posebnog kroja. Ako u odjeći morate provesti cijeli dan na radnom mjestu, svakako vam je važna udobnost, a i na partyju se ne želite osjećati ukočeno i paziti na svaki pomak. Oversized modeli idealni su za ove prigode - u njima ćete se osjećati nesputano, a možete ih uskladiti s cipelama npr. u boji na kockastu potpeticu ili visokim elegantnim čizmama. Svakako ćete pojačati dojam predimenzioniranim naušnicama ili bilo kakvim nakitom koji stavite prije samog partyja, kako vas ne bi opterećivao kroz dan. Zamijenite crveni ruž onim bojom bobičastog voća, a kosu svežite satenskom vrpcom', savjetuje Brkić.

A'marie Izvor: Promo fotografije / Autor: Maja Kljajić

Za doček Nove godine dizajnerica predlaže retro stil i 'muški' touch.

'Nova godina je uvijek prilika da se uredite, bez obzira ostajete li kod kuće ili odlazite na party. Nama u A'marie ove su godine najdraže velike mašne koje se vežu iznad ramena, ali i kombinezoni. Za nešto opušteniji dojam lijepo će izgledati nježna bijela bluza koju možete kombinirati uz muški kroj hlača. Za doček me posebno osvaja retro stil i doza 'muškosti' u ženskim kombinacijama. Kada se sve zaokruži ležernom punđom i omiljenim make upom, izgleda neopterećeno, a senzualno', smatra ona.

Elfs

Prema riječima modnog dvojca Elfs, Aleksandra Šekuljice i Ivana Tandarića, plišane haljine su odličan izbor za božićne domjenke, a za najluđu noć u godini predlažu one glamurozne šljokičaste. 

  • +4
Blagdanski prijedlozi modnog dvojca Elfs Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Lei Lou

'Božićni blagdani trpe baš sve, čak smijete i pretjerati, a da to ne izgleda pretjerano. To je razdoblje blještavila, svjećica, ukrasa, pa i odjeća smije biti takva, šljokičasta i upečatljiva. Ako ste ove godine ograničeni blagdanskim budžetom za odjeću, onda je uvijek dobro uložiti u, primjerice, čipkastu haljinu koju potom možete nositi i na domjenke, ali i na proslavu Nove godine, uz sitne preinake, drugačije štikle, nakit, a ponekad razliku čini čak i make up. Naravno, bez osmijeha na licu ništa od navedenog neće vam pomoći (smijeh), a on ništa ne košta', mišljenja je vlasnica popularnog brenda Lei Lou, Aleksandra Dojčinović.

  • +14
Lei Lou Izvor: Promo fotografije / Autor: Mateja Vrčković

Ivan Alduk

'Uvijek je bitno poštovati svoje tijelo, prigodu i paziti na funkcionalnost. Osobno sam zasićen crvenih i zlatnih oprava koje gledamo svake godine u ovo doba godine, stoga bih predložio da vaš odabir bude neka plava ili ljubičasta haljina nosiva u više prigoda.'

  • +5
Alduk, kolekcija Moon Albedo Izvor: Promo fotografije / Autor: Franjo Matković

Ivica Skoko

'Predlažem zanimljive koktel haljine bilo da se radi o uskoj varijanti, bilo o krinolini, pomalo decentne, a opet svečane, osim ako Božić ne slavite u krugu obitelji, ali opet - zašto ne zablistati iako ste kod kuće? Za doček Nove godine damama predlažem da budu svoje i originalne u toaletama prepunih glitera, čipke, pliša, ipak je to najluđa noć u godini i zašto ne biste pretjerali u glamuru, to je idealna prilika kada možete pretjerati i bojama i uzorcima i šljokicama.'

  • +2
Ivica Skoko Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo