ZADNJI STUPANJ OBRAZOVANJA

Doktorski studij po mjeri (modernog) zaposlenog čovjeka

18.02.2016 u 09:41

Bionic
Reading

Imate zavidnu karijeru, no nedostaje vam još nešto što bi zaokružilo cijelu priču? Želite nastaviti obrazovanje, no ne znate je li to moguće uz puno radno vrijeme? Razmišljate o doktoratu?

Brojni vrhunski stručnjaci koji su se već iskazali na tržištu rada znaju često osjetiti da im nedostaje ta posljednja stepenica u karijeri, a to je završetak ciklusa obrazovanja i upis doktorskog studija. Neki se odlučuju na taj način potaknuti još veći rast u karijeri, kao i kroz doktorat pridonijeti akademskoj zajednici svojim znanjima iz prakse. Rješenje za modernog zaposlenog čovjeka koji želi upisati doktorat postoji, a u nastavku teksta vas s time upoznajemo.

Tko (inače) upisuje doktorat?

Naime, doktorati više nisu namijenjeni isključivo osobama koje rade ili planiraju raditi na fakultetu. Doktoriranje je važno za brojne struke jer donosi višu kvalitetu na tržište rada. Privatne obrazovne institucije kroje doktorske programe za zaposlene osobe upravo kako bi se prilagodile potrebama pojedinaca koji rade te koji mogu odvojiti samo jedan dio svog vremena za predavanja i učenje.

Doktorski studij upisuju kandidati iz različitih područja, poput političkih znanosti, ekonomije, prava, povijesti, filozofije itd. Ovisno o željenom području doktoriranja biraju odgovarajući doktorski studij.

Također, važno je napomenuti i da sve više poslodavaca uviđa potrebu za visokoobrazovanim kadrom te i sami potiču završavanje doktorata te ih u cijelosti ili djelomično financijski pokrivaju. Stoga prije odluke o odabiru studija možete o tome informirati svog poslodavca te se raspitati o mogućnostima za financijsku podršku.

Kako je organiziran doktorski studij?

Kako bi svi kandidati za doktorat mogli uspješno spajati svakodnevne radne obveze i obveze na doktoratu prilagođeno im je vrijeme održavanja predavanja. Pa se tako predavanja odvijaju krajem tjedna i to u terminima iza 17:30 sati te vikendom, najčešće subotom u jutarnjim satima.

Trajanje studija je 3 godine (6 semestara) pri čemu se stiče 180 ECTS bodova, a trogodišnji nastavni program je koncipiran tako da pruža više slobode kandidatima:
● predavanja i ispiti predviđeni su u prvoj godini,
● na drugoj godini kandidati su dužni uz mentorstvo napisati seminarske radove te ih prezentirati kolegama i profesorima
● u trećoj godini se kandidat posvećuje pisanju svoje doktorske disertacije.

Osim toga, kao i na nižim stupnjevima obrazovanja, doktorski studij možete također upisati izvanredno te polagati ispite prema željenom ritmu.

Koji doktorski studij odabrati?

Jednostavno birajte polje vaših interesa. Možda želite ostati u struci, možda želite malo promijeniti smjer, a možda baš želite veću nadogradnju na prethodno znanje. Kao primjer vam donosimo ponudu doktorskih studija na Sveučilištu Libertas:

Poslijediplomski doktorski studij Međunarodni odnosi nudi interdisciplinarni pristup istraživanja međunarodnih odnosa u promijenjenim i stalno promjenjivim društvenim, gospodarskim, političkim uvjetima te globalnim mijenama, a titula koja se stiče po završetku studija je doktor znanosti (dr. sc.) iz područja društvenih znanosti, polje interdisciplinarne znanosti.

Poslijediplomski doktorski studij Ekonomija i poslovna ekonomija omogućuje novi oblik poslijediplomskog obrazovanja koji predstavlja završetak vertikale u obrazovanju ekonomista, a titula koja se stiče po završetku je (dr. sc.), ekvivalent Ph.D.

Što čekate? Sve argumente sada imate, a upisi za doktorske studije su baš u tijeku te vas još bolja budućnost čeka iza klika na link! ;)

Više detalja o pojedinom doktorskom studiju i uvjetima upisa pronađite na www.sveucilistelibertas.hr ili kontaktirajte
Libertas Centar za karijere
t: 01 5633 112, 01 5633 115
e: upisi@libertas.hr