NEODOLJIVE

Dokazano zašto su žene u štiklama tako seksi

31.12.2012 u 12:20

Bionic
Reading

Blagdanski partyji i cipele na petu donijeli su vam bol u nogama pa ste odlučili malo pauzirati i uskočiti u udobne, ravne cipele? Pročitajte ovo i razmislite još jednom

Znanstvenici na sveučilištu Portsmouth kažu da žene izgledaju atraktivnije u cipelama s petom. U svom su istraživanju snimali žene kako hodaju u potpeticama i ravnim cipelama, a nisu im se vidjela lica nego obrisi tijela.

Sudjelovale su žene u 20-im godinama koje imaju više pari cipela na petu i nose ih barem jednom tjedno te one koje ih nikada ne nose. Zatim je grupa muškaraca i grupa žena pogledala snimku i rekla što misli.

Nakon što su u prvom dijelu pogledali snimku i rekli koje su im dame atraktivne, drugi su put gledali samo snimku u ravnim cipelama i odgovarali ima li među njima i muškaraca. Pokazalo se kako su za neke žene mislili da su muškarci.

Znanstvenici zaključuju kako se žene drukčije nose u potpeticama te su ženstvenije budući da imaju kraći korak i njišu bokovima.

U članku objavljenom u časopisu Evolucija i ljudsko ponašanje znanstvenici dodaju: 'Visoke potpetice zbog hoda naglašavaju ženske obline koje kod muškaraca mogu izazvati seksualno uzbuđenje, a na njih gledaju i kao na potencijalne životne partnerice i majke njihovih potomaka.'