GDJE SU NAJBOLJI PROVODI NA OTVORENOM

Dočekajte Novu na raspjevanim ulicama i trgovima

27.12.2013 u 09:47

Bionic
Reading

Dočeci Nove godine na otvorenom tradicionalno su najbogatiji u velikim gradovima, no ovoga Silvestrova odličnu zabavu na ulicama i trgovima možete pronaći i u manjim sredinama

Zagreb i kontinentalna Hrvatska

Na središnjem zagrebačkom trgu purgere i njihove goste će, kao i lani, zabavljat će rock alternativci Hladno pivo koji su prošle godine nastupili na manjoj pozornici Britanskog trga. Prije rokera koji su nedavno obilježili 25 godina karijere, na Trgu bana Jelačića večer će od 21 sat otvoriti Iva Ajduković te 'petero mladih' u sastavu Franka Batelić, Ivana Rushaidat, Mila Elegović, Ante Gelo i Kristijan Beluhan.

I karlovački Jelačićev trg odzvanjat će žestokim rock ritmovima jer će posjetitelje u velikom šatoru zabavljati Opća opasnost te mladi velikogorički bend Kings.

Atraktivni Čakovec vjeruje da će goste privući koncertima grupe Magazin te Žige i bandista, ali i bogatom gastro ponudom u šatoru na Trgu Republike, uz ponoćnu čestitku gradonačelnika, tradicionalni valcer i spektakularan vatromet.

Kao i prethodnih godina, središnja proslava Nove godine u Osijeku na otvorenom bit će po principu 'ponešto za svakoga': malo zabavnjaka, malo tamburaša, podjela kuhanog vina i čaja s rumom okupljenima te vatromet i valcer u ponoć, uz čestitke gradonačelnika i župana. Prema osječkom portalu osijek031.com, tamburaške snage predvodit će TS Sitan vez. Na Starčevićevu trgu će također svirati Passage band, a ugođaj rock 'n' rolla nadopunit će The Red Roosters.

Kvarner

Rijeka po ustaljenu običaju Novu godinu slavi u rokerskom ozračju na Korzu. Ove godine zabavu će otvoriti domaći bend Quasarr, potom će oko 23 sata nastupiti Massimo Savić i uvesti Riječane u 2014., a novogodišnju zabavu će zatvoriti zvijezde Majke.

Na opatijskoj ljetnoj pozornici bit će Koktelsi i klapa Nevera. Tradicionalnim prijepodnevnim nastupom Puhačkog orkestra ispraćaj stare i doček nove godine obilježit će se i u obližnjem Lovranu.

U centru Fužina također će se slaviti od podneva kada počinje poznata manifestacija ispraćaja stare i dočeka nove godine uz neizostavno kuhano vino i kobasice, domaće orkestre i veliki vatromet koji jamče nezaboravan doček i lijepo iskustvo svim gostima.


Istra

Istarski gradovi će u novu godinu ući, moglo bi se reći, uz glazbeni klub. Naime, u Poreču će, zahvaljujući financijskoj potporu Valamar hotela, goste na Trgu slobode zabavljati Tony Cetinski. Popularni pjevač publiku će zabavljati od 23 do jedan sat nakon ponoći, a predgrupa će mu biti porečki bend New Folder. U kasnim noćnim satima nastupit će lokalni DJ-ji.

U Rovinju će za novogodišnju noć u utorak, 31. prosinca, na glavnom trgu nastupiti tri rovinjska benda - Trio Evolution, No Limits i Feedback.

Na pulskom Forumu nastupit će Jinxi, ali će, osim na Forumu, Puljani novu godinu moći dočekati i na Portati uz domaći Rock Caffe bend te na Karolini uz prigodan program Seasplash Platforme.

Dalmacija

Dalmatinski gradovi također ne zaostaju s novogodišnjom ponudom besplatne zabave na otvorenom. Tradicionalno bi najluđe i najmasovnije trebalo biti na splitskoj Rivi gdje će uz zvijezdu večeri Gibbonija, nastupiti Dino Dvornik Tribute Band i Mjesni odbor. U ponoć slijedi veliki vatromet. Prošle je godine na splitskoj Rivi novu dočekalo oko 70 tisuća ljudi, a organizatori ih toliko očekuju i u utorak.

Zadrani će, bez centralnog dočeka, kao i prethodnih godina ulazak u 2014. slaviti na tri lokacije, odnosno u Varoši ispred Kulta, na Forumu te standardno na Narodnom trgu, gdje će ih zabavljati lokalni izvođači: klapa Kanela, bendovi Differo, Black Coffee...

Šibenčani i gosti na otvorenom se mogu zabavljati na peškariji i Dolcu uz Bagatin Band i niz drugih izvođača. Makarani na Kačićevu trgu zabavljat će se uz Crvenu jabuku.

Dubrovački Stradun od 2013. će se oprostiti uz zvukove Colonije, Opće opasnosti, Teške industrije i DaRiva. No bogati dubrovački program počinje u jutarnjim satima tradicionalnom kolendom te nastupom klapa, coctail showom i čestitkom gradonačelnika. Iza podneva slavit će se i Dječja nova godina s Indirom iz Colonije i nagradama za najmlađe.