ŠOKANTNO

Djevojčice ispod 12 godina prakticiraju seks

18.02.2009 u 16:01

Bionic
Reading

Nakon što je javnost šokirala vijest o trinaestogodišnjaku koji je postao otac, britanski teen magazin Sugar proveo je istraživanje koje je još više šokiralo. Naime, šest posto djevojčica ispod 12 godina ima seksualne odnose

Anonimna anketa, provedena na 1.770 djevojčica u dobi između 12 i 18 godinatakođer je pokazala da je sedam posto djevojčica priznalo da je spavalo s deset ili više dječaka, dok je 18 posto njih spavalo s mladićem koji im nije bio dečko.

Dvije trećine seksualno aktivnih djevojki ispod 18 godina priznalo je da je nevinost izgubilo prije 16. godine. Oko 40 posto djevojaka priznalo je da je imalo manje od 12 godina kad se prvi put poljubilo.

No unatoč sve većem broju maloljetničkih trudnoća, čini se da roditelji svojoj djeci daju previše slobode.

Naime, čak 11 posto djevojčica ima dopuštenje da dečki prespavaju kod njih u sobi, 34 posto djevojčica može pritom zatvoriti vrata, a 27 posto njih može dovesti dečka, ali samo ako spavaju u odvojenim sobama.
Samo 16 posto djevojčica imalo je roditeljsku zabranu na dovođenje dečka u sobu.

Isto tako, 47 posto ispitanica priznalo je da se na seks odlučilo zbog pritiska prijateljica ili dečka, a 27 posto je priznalo da osjeća sram i zabrinutost zbog stupanja u seksualne odnose.

Urednici magazina su nakon objavljivanja ankete upozorili roditelje da ulože više truda u mentalni i seksualni odgoj svoje djece. Pozivaju ih da rade na podizanju samopouzdanja kod djevojčica jer dob u kojoj djevojčice stupaju u seksualne odnose postaje sve niža.