LAMIJA ALEČKOVIĆ:

Divan je osjećaj prerezati stvari u životu i krenuti ispočetka

25.04.2014 u 14:58

Bionic
Reading

Lamija Alečković prije tri godine iz Zagreba je otišla u Sarajevo i ni u jednom trenu nije požalila. S urednikom Goranom Milićem ima zadatak producirati više od šest sati živih vijesti na dan za Al Jazeera Balkans

Lamija Alečković za Studio Jutarnjeg lista ispričala je kako ne može živjeti bez stresa. 'Ja jedino pod stresom i znam funkcionirati! Ako ga nema - kao da me je netko isključio iz struje. Zato volim ovaj posao', kaže Lamija Alečković.

Još i danas pamti dan kada je stigla u Sarajevo. 'Seljenje u mom pretrpanom autu, vožnja po makadamu, gradilištu tamo negdje iza Zenice, gdje je iz te prašine poslije niknula dionica autoceste, a na radiju trešti Coldplay ‘Viva la vida’. Sada mi ti prvi dani djeluju tako daleko. Taj trenutak čak imam snimljen kamerom. Sjetim se onog divnog osjećaja da sam prerezala puno stvari u životu u tom periodu i sve je na čudan način krenulo ispočetka', ispričala je novinarka iza koje su za tu televiziju tada bile tri runde intervjua.


Ona posljednja bila je, kaže, 'brutalna, iscrpljujuća i teška'. Tada naime nije točno znala svoj opis posla, ali odlučila je biti hrabra i krenuti ispočetka.

Barem jednom mjesečno vrati se u Zagreb, a posebno joj nedostaje njezin zagrebački stan i
neki dnevni rituali koje je tu imala.