TRENDOVI, TRENDOVI

Dimije - modni zločin ili modni diktat?

20.05.2009 u 08:00

Bionic
Reading

Iako im zamjeraju da izgledaju smiješno i prikladnije za cirkus nego za odlazak na posao, harem pants, aladinke ili jednostavno dimije ove sezone su must-have kada su u pitanju hlače

Ako ste ih već uspješno ignorirali dosad, ove sezone nećete ih više moći izbjeći. Hlače-dimije, harem pants ili aladinke, sveprisutni su modni trend kad su u pitanju hlače. One su zapravo svojevrsni hibrid između hlača i suknji, odnosno, one su i jedno i drugo, a ove sezone nose se u svim oblicima i u svim materijalima. Dužinom sežu od koljena pa sve do gležnjeva, ovisno je li riječ o ljetnom ili zimskom modelu, a vrećasti središnji dio, koji ih čini sličnima suknji, može biti tek lagano obješen ili pak jako naglašen velikom količinom materijala koji visi između nogu, a zbog kojeg ove hlače zapravo izgledaju kao suknja.

Iako nisu nikakva moderna modna izmišljotina, u modu ih je osamdesetih uveo MC Hammer, a danas ih u svojim kolekcijama nude brojni slavni dizajneri i modne kuće. Nose ih pjevačice, glumice, slavne trendseterice, ali već neko vrijeme prihvaćene su i na ulicama. Ipak, za njih će se uglavnom odlučiti tek mlade i modno osviještene cure.

Dimije možete nositi u svakoj prilici. Za izlazak ih kombinirajte na štikle, za dnevnu varijantu na gladijatorice ili jednostavne tenisice, a odlično će pristajati čak i na štiklice-gležnjače koje su u trendu ove sezone. Budući da su prilično 'vrećaste' najbolje ih je kombinirati s jednostavnim uskim topićima i majicama te krupnim etno nakitom.

Dimije su hlače takvog oblika da ih stvarno mogu nositi sve žene jer pristaju svakoj figuri, mršavicama daju obline, a punijima će pomoći da zakamufliraju viškove.

Osim što nigdje ne stežu, ljeti su osobito ugodne za nošenje jer su prozračne i lepršaju oko nogu. Može im se zamjeriti svašta, ali udobnost nikako. Pa ako vam se čini da su ipak malo previše za vaš ukus i imidž u svakodnevnim situacijama, dajte im šansu barem kad ste na odmoru. To su idealne opuštene hlače za opuštene trenutke.