STREET STYLE INSPIRACIJA

Devet ideja kako ove jeseni možete nositi omiljene gležnjače

02.10.2020 u 14:38

Bionic
Reading

Ako postoji jedna vrsta obuće na koju se možete osloniti tijekom hladnijih mjeseci u godini, to je neusmnjivo dobar par gležnjača. Baš poput obične bijele majice i ova obuća predstavlja modnog saveznika iz sezone u sezonu, a postoji mnoštvo načina za njihovo nošenje tijekom cijele godine

Poput brojnih dama diljem svijeta, čarima gležnjača u svim svojim inačicama ne mogu odoljeti ni jedne od najpoznatijih street style zvijezdi današnjice, a zahvaljujući njihovom vještom stiliziranju ove klasične obuće, koja svake godine tradicionalno zablista u sezoni jesen/zima, sasvim je jasno da će se s lakoćom uklopiti u različite odjevne kombinacije, bilo da je riječ o minijaturnim modelima haljina ili odijelima jarkih boja.

Street style inspiracija: Kako ove jeseni nositi gležnjače

Mini haljina + gležnjače na punu petu

Ako se još uvijek niste voljni oprostiti s omiljenim ljetnim komadima poput minijaturnih modela haljina, umjesto omiljenih tenisica nosite ih s parom gležnjača poput trendovskich combat modela koji će i ove sezone dominirati modnom scenom. Njihov robusam izgled stvorit će predivan kontrast s laganim, ljetnim haljinama u svijetloj paleti boja.

Traperice širokih nogavica + elegantne gležnjače

Najjednostavniji a istovremeno efektan način nošenja elegantnih verzija gležnjača predstavlja kombinacija s hlačama ili trapericama širih i kraćih nogavica koje će vizualno produljiti noge i osigurati stajling po uzoru na modnu estetiku kakvu su proslavile chic Francuskinje.

Tamne odjevne kombinacije + gležnjače u boji

Tko kaže da modeli gležnjača moraju biti isključivo u neutralnoj paleti boja. Ove jeseni potrebnu dozu boja svojim tamnim odjevnim kombinacijama 'ubrizgajte' uz pomoć gležnjača u efektnoj boji poput crvene.

Sportske kombinacije s gležnjačama

I najobičniji stajling sportske estetike može zablistati uz par gležnjača i učiniti da izgleda puno otmjenije nego što uistinu jest.

Gležnjače u military stajlinzima

Odjevni komadi vojne estetike i tipičnih zemljanih tonova boja, savršeno će se sljubiti s klasičnim parom crnih gležnjača i osigurati kul izgled u svim prilikama.

Kombinacija najlonki i gležnjača

Jesen ujedno označava i početak sezone nošenja najlonki u situacijama kada poželite nositi suknje i haljine, a potreban vam je dodatan sloj topline. Sudeći po modnom primjeru poznatih zaljubljenica u modu, kraći modeli suknji ili haljina idealno će se ndopunjavati sa prozirnim, samostojećim najlonkama u paru s gležnjačama robusnog izgleda.

Predimenzionirani stajlinzi sa uskim gležnjačama

I dok su modeli sandala s tankim remenčićima u ljetnoj sezoni predstavljali omiljenu obuću pri nošenju odijela, gležnjače su njihova idealna zamjena u jesenskim mjesecima. Popularna odijela predimenzionirana kroja činit će izvrstan kontrast s užim modelima glaženjača.

Haljina maksi kroja i ravne gležnjače

Kako bi haljina maksi kroja u jesenskoj sezoni posebno zablistala, navedeno možete s lakoćom učiniti uz par ravnih gležnjača s efektnim detaljima poput zakovica i patentnih zatvarača.

Gležnjače u službi monokromnih stajlinga

Odijevanje u sličnnoj ili identičnoj paleti boja od glave do pete trend je kojem popularnost ne jenjava iz sezone u sezonu, a ove jeseni ništa vas ne sprječava da svoja monokromna izdanja dodatno ne istaknete obućom poput gležnjača u istoj boji odabranih odjevnih komada.