ZLATNI TRIKOVI

Deset super savjeta za svaku kuhinju

23.05.2013 u 07:27

Bionic
Reading

Svima se ponekad događaju nevolje u kuhinji, a evo nekoliko savjeta kako si olakšati ili sve spasiti u zadnji čas

1. Da biste se riješili neugodnog mirisa od rezanja luka ili češnjaka koji uvijek ostaje na prstima, samo protrljajte žlicu od inoksa, piše Life Hackery

2. Uz inoks, i svježa zrna kave mogu pomoći da s kože uklonite neugodan miris.

3. Ako ste slučajno presolili juhu, ubacite oguljeni komad krumpira koji će upiti višak slanoće.

4. Dok kuhate jaja, stavite u vodu prstohvat soli jer će ona spriječiti da ljuska popuca.

5. Limun i rajčicu nemojte čuvati u hladnjaku jer će tako brže nestati sve arome.

6. Posuđe od lijevanog željeza ne perite deterdžentom, već izribajte solju. Prljavštinu pokupite papirnatim ručnikom i zatim isperite hladnom vodom.

7. Unatoč nekim starim vjerovanjima, svježe mlijeko neće dobiti grudice kad se skuha i može se piti. Samo maknite vrhnje koje se skupi na vrhu.

8. Grijač vode od kamenca možete očistiti tako da u vodu uspete ocat i pustite da prokuha.

9. Prazne posude za pohranjivanje možete sačuvati od mirisa tako da u njih stavite malo soli i držite ih poklopljene.

10. Ako vam je zagorio umak, prvo ono što se može spasiti prelijte u drugi lonac, a zatim dodajte šećera jer će ublažiti okus zagorene hrane.