STAJLING ZA PET

Deset najljepših haljina s dodjele Zlatnih globusa

12.01.2015 u 13:02

  • +7

10 najljepših haljina s dodjele Zlatnih globusa

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bionic
Reading

Dodjela Zlatnih globusa idealna je prilika holivudskim ljepoticama da daju sve od sebe kako bi zasjale na crvenom tepihu i odjenule glamurozne haljine

Među mnogobrojnim slavnim damama koje su iskoristile priliku i za Zlatne globuse izdvojile pozamašne svote novca kako bi odjenule dizajnerske krpice, samo su neke briljirale i dale svima modnu lekciju kako se dobro odjenuti za crveni tepih.

Tako se Reese Witherspoon odlučila za provjereni recept i odjenula sjajnu dugu haljinu Calvin Klein. Srebrna boja odlično joj je stajala, a bila je i više nego dovoljno glamurozna za crveni tepih.

Dama koja je sjaj i profinjenost odvela na višu razinu svakako je Julianne Moore. U srebrnoj haljini Givenchy by Riccardo Tisci slavna je glumica izgledala prekrasno, a osim šljokica i igre tonovima, haljina je bila još glamuroznija zbog perja koje je očito hit na crvenim tepisima ove godine jer su ga u svoje kreacije inkorporirali i drugi dizajneri poput Valentina i Chanela.

I Dakota Johnson, zvijezda filma 'Pedeset nijansi sive', koji žene diljem svijeta željno iščekuju, znala je da ne može pogriješiti sa srebrnom bojom. Sjajna Chanelova seksi haljina u pedesetak nijansi sivih šljokica sa prorezom sa strane izvrsno joj je pristajala.

Jessica Chastain ostala je vjerna svom nepogrešivom elegantno-glamuroznom stilu koji savršeno utjelovljuje holivudski glamur s polovice prošlog stoljeća. Odabrala je Versaceovu metalik brončanu haljinu koja podsjeća na kreacije iz pedesetih godina prošlog stoljeća. Definitivno je unijela dašak glamura na ovo prestižno događanje, a prekrasna haljina kopija je one koju je slavna Merlinka nosila u filmu 'Muškarci više vole plavuše'.

I glumica Emily Blunt zna kako unijeti dašak glamura svojom pojavom, a posebno je bila lijepa njena bijela haljina s potpisom Michaela Korsa u kojoj je izgledala poput grčke boginje. Naoko je to vrlo jednostavna haljina koja lepršavim materijalom i senzualnim preklopima u gornjem dijelu dobiva vrlo elegantnu dimenziju.

Amy Adams bila je oličenje čiste elegancije. Njena haljina Ateliera Versace bila je pun pogodak, ne samo zbog sjajnog kroja koji je laskao njenoj figuri, već i nježne puderasto plave boje koja joj je odlično pristajala uz porculanski ten.

Modna ikona Sienna Miller bila je pravo osvježenje; ostala je vjerna svom boho chic stilu odabravši prekrasnu izvezenu haljinu Miu Miu.

Na listi glumica s najljepšim haljinama svakako je i Katie Holmes u vrlo jednostavnoj, ali elegantnoj haljini tamne ljubičaste boje. Lijepa haljina lijepo joj je pratila vitku liniju, a ozbiljnu ljubičastu boju ublažila je mladenačkom frizurom, odnosno dugim repom prebačenim na jednu stranu.

Jenna Dewan Tatum istaknula se nježnom i ženstvenom žutom haljinom Caroline Herrere koja je zbog volana imala i romantičnu notu. Iako ne viđamo često holivudske dive u žutoj boji, ove ju je godine odabrala i Naomi Watts, a svojedobno je Michelle Williams sve oduševila u haljini Vere Wang u intenzivnoj žutoj nijansi.

No pravu romantičnu haljinu imala je prekrasna Lupita Nyong'o, koju je People proglasio najljepšom ženom 2014. Predivna romantična haljina Giambattista Valli Haute Couture posuta je 3D ljubičastim cvjetićima u gornjem dijelu, a ljubičasta boja prema dnu se pretvara se u bijelu.