OD 4. DO 6. STUDENOG

Dani pasivne kuće otvaraju svoja vrata

13.10.2011 u 16:53

Bionic
Reading

Četvrti dani pasivne kuće u Hrvatskoj održati će se od 4. do 6. 11. ove godine, kao i prethodnih godina očekuje se više stotina sudionika, predavača i izlagača iz desetak država pod pokroviteljstvom državnih institucija, gradova i stručnih organizacija i udruga

Tijekom trodnevnog programa međunarodnog stručnog skupa s izložbom održat će se brojna predavanja, radionice i prezentacije tvrtki te stručni obilasci gradilišta i dovršenih niskoenergetskih i pasivnih kuća (Stupnik, Kupinečki Kraljevec i Zagreb).

Nacrt pasivne kuće

U okviru programa će se izvoditi i izravno pratiti testiranje prve pasivne kuće u Hrvatskoj u Bestovju. Testirat će se zrako(ne)propusnost uz termovizijsko snimanje i tako protumačiti metoda testiranja i certificiranja pasivnih kuća, a prikazat će se najnoviji projekti i ostvarenja vrlo niskoenergetskih i pasivnih kuća i zgrada u Hrvatskoj.

Osim primjera novogradnje, tema energetski učinkovite obnove (modernizacije) do energetskog standarda pasivne kuće ili tzv. 'faktora 10', zauzima posebno mjesto u ovogodišnjem programu.

Prikazi projektnih i ostvarenih postignuća u HR i EU prate predavanja i informacije o najnovijoj regulativi vezanoj za energetsku učinkovitost, implementaciju EU Direktive o energetskim svojstvima zgrada (Energy Performance in Buildings Directive – EPBD), o HR projektima iz okvira EU programa Intelligent Energy Europe (IEE), energetskom certificiranju, zelenoj gradnji i najnovijim trendovima.

Uz izložbeno i prezentacijsko predstavljanje najnovijih proizvoda; materijala, građevinskih sustava i instalacijske

opreme, predstavit će se i nove IT podrške za integralno projektiranje.

Dani pasivne kuće prezentiraju i promoviraju novo stručno izdavaštvo; knjige i časopise te web portale koji prate teme napredne gradnje, energetske učinkovitosti i održivosti.

Sudjelovanje na predavanjima, radionicama i stručnim obilascima će se bodovati u sustavu Stalnog stručnog usavršavanja (SSU) Hrvatske komore arhitekata (HKA).

Dani pasivne kuće otvoreni su za sve zainteresirane građane, arhitekte, sve inženjerske graditeljske i komplementarne struke, za profesionalce i studente, investitore, menadžere, banke, edukacijske institucije, izvođače, proizvođače, izvoditelje i zastupnike tvrtki.