NOVI TRENDOVI

Da ovo odjenete, zaustavili biste promet

03.10.2013 u 12:02

  • +45

Paris FW: Louis Vuitton, Vionnet, Miu Miu, Hermès

Izvor: Reuters / Autor: Reuters

Bionic
Reading

Na pariškom Tjednu mode pregršt je inspiracije. Ready to wear kolekcije oduševljavaju i premda nisu svi komadi za dnevni look, odišu elegancijom, svježinom, intrigiraju, ali neke se možda ne biste usudili odjenuti. Posebno ne za dnevni look, jer garantiraju zastoj prometa gdje god da se pojavite pa su rezervirani za posebne prilike

Uznovu kolekciju modne kuće Miu Miu nema straha kad stigne zima. Topli, dugački i udobni kaputi stižu u dućane u veljači, a namijenjeni su onima koji vole šezdesete i sedamdesete - laganog su A kroja, zanimljivih dezena životinja, u jarkim bojama, našivenih gumenih džepova. Uz to idu visoke viktorijanske čizmice, lakirane torbe i upečatljive najlonke. Zima je topla uz Miucciju Pradu.

U kolekciji Marca Jacobsa za modnu kuću Louis Vuitton bilo je nešto oproštajno, nešto nalik na sprovod, kažu kritičari, a sve ususret njegovom odlasku iz Vuittona. No neki kažu da je crna kolekcija slavljeničkog tona ustvari oda dugogodišnjem radu za poznatu modnu kuću. Kako god bilo, kolekcija u kojoj se miješaju traper i crni til, perje i šljokice nikog nije ostavila ravnodušnim. Šokantno, zanimljivo, pomaknuto i nadasve intrigantno.


Hermes pak donosi predivne uzorke idealne za proljeće, suknje visokog struka opasane remenima, romantične košuljice i damske hlače, sve uronjeno u bajkovitu tropsku priču. Ready to wear kolekcija francuskog dizajnera Christophea Lemairea za Hermes osvojit će sve zaljubljenice u pročišćeni stil u kojem je prepoznatljiv dizajnerski potpis.

Kreativna direktorica Vionneta Goga Ashkenazi ponudila je monokromatski look pun pastelnih i odmah spremnih za nošenje dizajnerskih komada. Ženstveni modeli u svim tonovima plave, od svijetle do duboko plave, omekšani dodacima tila, uglavnom naglašenog struka, idealni su za gotovo sve prilike. Kolekcija je to koja ostavlja dojam elegancije bez puno truda. Čista petica.