veseli dvorišni koncerti

CRVENI NOSOVI klaunovidoktori proslavili svoj Dan smijeha

  • Autor: Promo
  • Zadnja izmjena 06.05.2020 14:56
  • Objavljeno 06.05.2020 u 14:56
Koncert CRVENIH NOSOVA klaunovadoktora u dvorištu Doma za starije Centar u Zagrebu

Koncert CRVENIH NOSOVA klaunovadoktora u dvorištu Doma za starije Centar u Zagrebu

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

CRVENI NOSOVI klaunovidoktori presretni su što su svoj Dan smijeha, koji obilježavaju 5. svibnja, proslavili veselim dvorišnim koncertima za djecu u bolnici i starije osobe u domovima

Iz dvorišta bolnice i domova, klaunovidoktori su ovih dana rasplesali starije osobe na njihovim balkonima Doma za starije osobe „Centar“ i Doma za starije osobe „Medveščak“, te nasmijali djecu na liječenju u Klinici za dječje bolesti Zagreb koja su ih gledala s prozora.

„Bio je to divan osjećaj, nakon mjesec i pol, ponovno uživo nasmijati djecu na liječenju u bolnici i razveseliti starije osobe u domovima. Sretan sam da smo, zahvaljujući popuštanju epidemioloških mjera, naš Dan smijeha mogli proslaviti s djecom i starijima, naravno, sa sigurne udaljenosti. Bilo je tu radosti, plesa i veselja, bio je to pravi Dan smijeha!“, izjavio je Nikola Dabac, umjetnički direktor CRVENIH NOSOVA klaunovadoktora.

Zbog epidemije koronavirusa, u ovom periodu, sve dok se CRVENI NOSOVI klaunovidoktori ne mogu i fizički vratiti u bolnice i domove, sa sigurne udaljenosti nastavljaju misiju. Smijeh nema granica pa radost šire putem svojih društvenih mreža jer s klaunom nisi sam. Ovogodišnji Dan smijeha CRVENIH NOSOVA klaunovadoktora vratio je optimizam djeci i starijima, a ujedno i klaunovimadoktorima, da bi se uskoro opet mogli družiti uživo.

U CRVENIM NOSOVIMA trenutačno djeluje 26 klaunadoktora, profesionalnih umjetnika koji su educirani za rad s bolesnom djecom te starima i nemoćnima. CRVENI NOSOVI klaunovidoktori ove godine slave 10tu godišnjicu svog djelovanja u Hrvatskoj, a od svog osnutka posjetili su više od 164.656 djece, starijih i nemoćnih. Dio su međunarodne organizacije RED NOSES Clowndoctors International (RNI) koja okuplja 10 partnerskih zemalja koje međusobno dijele znanje i iskustvo značajno za kvalitetnu provedbu programa u zdravstvenim i socijalnim ustanovama.

Više informacija o udruzi potražite na: www.crveninosovi.hr

Molimo Vas da se za sva pitanja obratite Nini Butić Ivanković, voditeljici odjela za odnose s javnošću CRVENIH NOSOVA klaunovadoktora na nina.butic.ivankovic@crveninosovi.hr.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!