radost crvenog nosa osnažuje osmijeh

Crveni nosovi klaunovidoktori osmislili su još dva programa jer uz klauna nisi sam

23.11.2020 u 14:08

Bionic
Reading

Bliži nam se vrijeme blagdana kad svi, još više no inače, želimo usrećiti svoje najdraže

Sitnica koju ćete učiniti, može biti prekrasno iznenađenje za vaše bližnje i uljepšati im svakodnevicu. Snaga smijeha je velika i pozitivno će djelovati kako na vaše najdraže, tako i na one koji se u blagdansko vrijeme osjećaju posebno sami i usamljeni i kojima je snaga osmijeha najpotrebnija.

Tako smo i mi, CRVENI NOSOVI klaunovidoktori kako bi doprinijeli širenju osmijeha, osmisli još dva programa.

S klaunom nisi sam – „Piši mi“ je novi program osmišljen za starije i nemoćne koji su smješteni u Domu za starije i nemoćne osobe „Klaićeva“ i „Medveščak“. U te Domove klaunovidoktori su odnijeli svoj sandučić i zamolili korisnike da im pišu pisma svakog drugog četvrtka, a da će im svakog drugog četvrtka klaunovidoktori dostavljati odgovore.

Program je započeo 19. studenoga i prilagođen je uvjetima posjeta uzrokovanim pandemijom, te potrebama naših korisnika.

Drugi program obuhvaća korisnike Dječjih domova i Domove za starije i nemoćne. To je online, s klaunom nisi sam, program pod nazivom „Vidimo se“ koji će se također redovito održavati. U skladu s tim smo se 20. studenoga online uživo projicirali na zid u dnevnom boravku u SOS selu Lekenik na Međunarodni dan djeteta. Ovaj program je također osmišljen zbog potreba naših korisnika. Naša misija se nastavlja, pronašli smo put kojim ćemo crvenim nosom širiti radost i prilagodili smo se okolnostima nastalim uslijed pandemije.

Naši programi su posve besplatni za sve korisnike, baš kao i naš redovni online program s klaunom nisi sam „Rezerviraj klauna“ koji je namijenjen djeci u bolnici ali i onoj djeci koja su kod kuće u samoizolaciji ili su kod kuće bolesni te ne idu u školu i vrtić. Sve o programu i kako uz pomoć tri klika do klaunskog trika na www.crveninosovi.hr.

Redovni program „Karavana orkestra“ je ovih dana također online. Tako je u ponedjeljak 23.studenog u Centru za odgoj i obrazovanje Križevci. Zatim, 25. studenoga u Centru za odgoj i obrazovanje Rijeka. Predstave se uživo prikazuju u 10.00 sati za manji uzrast, a u 11.00 sati za veliki uzrast.

U susret predstojećim blagdanima tu smo za vas online jer radost crvenog nosa osnažuje osmijeh.