U SVIM BOJAMA I UZORCIMA

Corian – materijal za dizajn bez granica

Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Corian je materijal izuzetnih oblikovnih mogućnosti, koji osigurava dizajn prema vašim željama i potrebama prostora. Obrađuje se poput drveta, a na tržištu se nudi u različitim bojama i uzorcima

Ovaj izuzetan materijal svoju primjenu nalazi u opremanju stambenih, javnih i medicinskih prostora. Mogućnosti oblikovanja pružaju priliku izrade namještaja neobičnih oblika, boja i namjena.

interijerNET.hr

interijerNET.hr

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Izuzetno je trajan i otporan na ogrebotine i udarce

Corian se sastoji od prirodnih minerala, čistih akrilnih polimera i netoksičnih pigmenata. Boje i uzorci su prisutni kroz cijelu strukturu materijala, tako da se ne mogu habati. Izuzetno je trajan i otporan na ogrebotine i udarce. Izvodi se u završnoj mat obradi. Spojevi coriana su neprimjetni, pa se u konačnici stvara dojam monolitne plohe.

Značajne karakteristike coriana su sljedeće:

• laka obradivost,
• mogućnost trodimenzionalnog oblikovanja,
• trajnost i otpornost,
• lako održavanje,
• netoksičnost,
• neporoznost,
• neprimjetni spojevi,
• mogućnost popravljanja.

Spojevi se lijepe nevidljivo tako da se duži elementi bez problema izrađuju u više dijelova te u konačnici spajaju u monolitni blok. Rubovi se mogu izvoditi u različitim debljinama i formama, kao i sami elementi namještaja. Zbog svoje neporozne strukture, nije pogodan za skupljanje plijesni i bakterija. Preporučljiv je za prostore u kojima je potrebno zadovoljiti visoke sanitarno-higijenske kriterije.

Površine od coriana jednostavno se održavaju sredstvima za čišćenje. Osim što je netoksičan, Corian pripada skupini antialergijskih materijala i ne ispušta nikakve plinove pri normalnim temperaturama. Zbog toga je izuzetno praktičan za primjenu u medicinskim ustanovama.

interijerNET.hr

interijerNET.hr

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Corian je dostupan i kao proziran. U takvim izvedbama se često koristi za izradu rasvjetnih tijela ili svjetlećih kubusa namještaja u prostoru. Može se termički obrađivati i oblikovati pri određenim temperaturama. Time postaje još interesantniji i izazovniji dizajnerima i svima onima koji žele iskoristiti njegove gotovo neograničene oblikovne mogućnosti.

U opremanju stambenih interijera, Corian se najčešće koristi u kuhinjama, kupaonicama te za izradu pojedinih elemenata namještaja. Oblicima i bojama stvara individualan i unikatan dizajn prilagođen potrebama i ukusima stanara. Igra corianom započinje kada u potpunosti postanete svjesni njegovih mogućnosti i dobrih karakteristika. Corian je izuzetno dobar za oblikovanje radnih ploča, praonika i oblaganje zidova iznad radnih ploha u kuhinjama. Monolitni spojevi, neporozna struktura i mogućnost lakog održavanja zadovoljit će sve zahtjeve koje kuhinja, kao prostorija s kompleksnim radnim procesima, postavlja pri opremanju, a uspješno se kombinira s ostalim materijalima.

Primjena coriana u kupaonicama bit će pravo zadovoljstvo u funkcionalnom i oblikovnom smislu. Mogućnosti izrade kupaonskih elemenata – od umivaonika do kupaonskih ormarića - pretvaraju kupaonicu u estetski užitak i unikatan prostor u kojem će svaki dio biti u potpunosti iskorišten.

Blagovaonice, dnevni boravci ili spavaće sobe idealno će poslužiti za igru corianom u dizajniranju namještaja, uključujući i krevete. Od coriana možete izraditi sve što poželite u pravokutnim, zaobljenim ili organskim oblicima. Primjenjuje se i u eksterijerima zbog dobre zaštite od vanjskih utjecaja i UV zračenja, lakog održavanja, mogućnosti izrade po mjeri i završne obrade detalja, postojanosti boje...

Ako planirate preurediti svoj životni prostor i pretvoriti ga u funkcionalno i ugodno mjesto za boravak, dobro bi vam došao savjet stručnjaka. Na stranicama tportala možete dobiti besplatan savjet naših stručnih suradnica, mr. ing. arh. Monike Galović-Dumendžić i mr. ing. arh. Izabele Galović-Ninić, koje jednom tjedno čitateljima nude najbolja idejna rješenja. Svoje tlocrte šaljite na e-mail adresu interijeri@tportal.hr.

Više o uređenju interijera možete pronaći na www.interijerNET.hr.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi