SJAJNA REKLAMA

CNN: Dubrovnik je vladar europskih rivijera

06.07.2016 u 14:19

Bionic
Reading

Francuska i talijanska rivijera dosad su bile potpuno nedodirljive kad je u pitanju turistička ponuda, no je li to još uvijek tako? CNN smatra da je dubrovačka rivijera trenutno najbolja za one koji su u potrazi za morem i suncem

Dubrovnik ima 260 dana sunčanih dana i jednu od najljepših obala na Mediteranu pa nije ni čudo da privlači sve više turista svake godine. Dubrovnik je među najviše fotografiranim srednjovjekovnim mjestima na svijetu, no uz to ima oko 20 kilometara rivijere s prekrasnim plažama, piše CNN

Među razlozima zašto CNN smatra da je dubrovačka rivijera trenutno najpopularnija u Europi nekoliko je uobičajenih prednosti, no i nekoliko skrivenih aduta. Zidine iz 14. stoljeća dugačke gotovo dva kilometra, koje su zahvaljujući seriji 'Igra prijestolja' sad poznate širom svijeta, kao i cijela stara gradska jezgra, nesumnjivo su trenutno najveći magneti za turiste te Dubrovnik nudi trosatnu turu po svim lokacijama iz 'Igre prijestolja'.

Za ljubitelje odličnog pogleda taj grad ima restoran na Srđu do kojeg se ide žičarom. Pogled s 412 metara visokog vidikovca seže sve do Crne Gore, a cijeli Dubrovnik turistima je kao na dlanu. Tvrđava iz doba Napoleona dodatno će oduševiti sve koji vole povijest, kaže CNN.


No nije sve u muzejima i stoljećima starim građevinama. Dubrovnik je privlačan i zahvaljujući mnogim drugim sadržajima, poput karnevala i ljetnog festivala. U kasnijem dijelu godine turisti imaju priliku kušati vina iz regije tijekom festivala FestiWiNe, a Hrvatska ima više od tisuću vinarija.

Oni koji uživaju u prirodnim ljepotama mogu se provozati obalom, autom ili čamcem te također posjetiti mnoge obližnje otoke. Gdjegod posjetitelji stanu, uglavnom će moći uživati u odličnoj hrani i pogledu. Turisti čak mogu pronaći  poneku skrivenu plažu ako se služe plovilom, piše CNN.

Crnogorski Kotorski zaljev, koji je također UNESCOV-a zaštićena kulturna baština, samo je dva sata vožnje udaljen od Dubrovnika dok će turistima do Mostara u Bosni i Hercegovini trebati oko pola sata više.