NOVO ODREDIŠTE SLAVNIH

CNN: Dubai je out, a Hrvatska in

02.12.2009 u 11:20

Bionic
Reading

Nakon što je Dubai, omiljeno odredište slavnih, doživio financijski slom, svjetske zvijezde bit će primorane potražiti novu hit destinaciju, a to bi, prognozira CNN, vrlo lako mogla biti upravo Hrvatska

Luksuzni hoteli, najbolji restorani na svijetu, nevjerojatne plaže i tehnološka čuda zadnjih su godina od Dubaija učinili pravu turističku meku za bogate i slavne. U Dubai se odlazilo da se vidi i bude viđen, a tamo su kuće i imanja kupili najpoznatiji svjetski bogataši i lica sa showbiz scene. No, nakon što je tamošnja vlada objavila vijest da su upali u dubioze teške preko 80 milijardi dolara, Dubai je gotovo trenutačno prestao bit in.

Bogati moćnici, sportske i showbiz zvijezde kao i wannabe celebrityji sad će morati potražiti novu 'it' destinaciju. To, dakako, mora biti mjesto na koje ne dolaze šire mase i nešto novo i pomalo egzotično. CNN je na svojim stranicama donio popis mogućih novih trendi destinacija, a među njima se nalazi i Hrvatska.

Među egzotičnim destinacijama koje CNN predstavlja kao potencijalna hit odredišta slavnih od europskih zemalja spomenuta je jedino Hrvatska. Svjetske zvijezde Hrvatsku otkrivaju relativno kasno, piše CNN, i tek sad i doznaju o njoj ono što su brojni 'obični' turisti naučili još 80-ih. Predivne plaže, brojne skrivene uvale, odličnu kuhinju već su otkrile zvijezde poput Stevena Spielberga, Andrea Agassija, Gwyneth Paltrow, Roberta De Nira, Clinta Eastwooda, Sharon Stone, Toma Cruisea, Bona Voxa, Beyonce i Jay Z-ja i brojnih drugih imena.

George Lucas
 
Branimir Kvartuc
Beyonce
 
Adam Clayton
 

O ostalih odredišta, tu su Turks i Caicos gdje znaju ljetovati Donna Karan, Barbra Streisand i Britney Spears, Južnoafrička Republika koja će turistički boom doživjeti dogodine zahvaljujući SP u nogometu, a s njezinim ljepotama već su upoznate Oprah i Beyonce.

Otočje Bora Bora zasjenilo je razvikani Tahiti, a tamo se odmaraju Janet Jackson, Pierce Brosnan, Drew Barrymore i Cameron Diaz. Kenija je, zahvaljujući savršenoj klimi, luksuznim odmaralištima i malom broju lokalnih medija idealno mjesto za odmor slavnih, a tamo se najčešće opuštaju Bill Gates, Naomi Campbell, Serena Venus Williams te Oprah.

Kad je zimski odmor u pitanju, Aspen i Gsaadt su definitivno out, a slavni polako otkrivaju Whistler u Britanskoj Kolumbiji. Tamošnje čari već su dobro upoznali Sandra Bullock i Harrison Ford, a uskoro će i šira javnost, barem preko TV-a, jer se početkom iduće godine tamo održavaju Zimske olimpijske igre.

Prošlog tjedna cijeli odred zvijezda s holivudskih A lista prodefilirao je crvenim tepihom postavljenim ispred draguljarskog dućana Chopard u hotelu La Mamounia u Marakešu. Svoje svečane toalete nisu propustile pokazati Jennifer Aniston, Gwyneth Paltrow, Salma Hayek, Miranda Kerr i Juliette Binoche, a za očekivati je da bi Marakeš mogao postati hit ljetovalište među tim celebovima.