PREGRŠT MODNIH RADOSTI

Cipele za svaku (ljetnu) priliku

27.07.2009 u 15:08

Bionic
Reading

Ove se sezone sve vrti oko cipela: što zbog seksi vrtoglavih peta, što zbog najluđih boja i modnih dodataka koje možemo zamisliti na nogama. Pete su neobičnih oblika, a detalji poželjni u što većem broju, od perlica do perja. Pogledajte kako su to zamislili dizajneri

Torbe više nisu središnja točka izgleda, ove godine povećalo se preselilo malo niže, na cipele. Zapravo, u prvom redu na štikle jer bez visoke pete kao da se ne izlazi ni danju ni noću, barem ne za iole važniju priliku. Poznati ultravisoke pete promoviraju od jutra do sutra, a mi smo za duge obilaske morskih gradova i divljih plaža ipak izabrali i nekoliko modnih prijedloga cipela ravnijih potplata


Zakovice, trakice, resice, perlice, šljokice, perje - što više nanižete na cipele, to bolje. Metallic zlatna, srebrna ili brončana uvijek su poželjne, a lakirani detalji u svim bojama vrlo su česti, uglavnom samo kao jedan od više upadljivih elemenata na ovoljetnim cipelama. Dobre stare japanke neka također imaju što više dodataka.

Od ostalih boja, osobito za dnevni look kombiniraju se žuta, narančasta, jaka ocean plava, kričavo zelena, a viđamo i zmijske i leopard uzorke na trakicama. Pokoja točkica viđena je i ove godine na modnim pistama, a neizostavan su i dio ulične mode.

Šarenilo i bogatstvo dodataka, pravi 'plemenski' štih, cipelama visokih peta dali su dizajneri Louis Vuitton, Givenchy, Prada, Narciso Rodriguez i Marc Jacobs.

Nadalje, crvene štikle nešto su za čime svaka dama kad-tad posegne, a kako će taj must-have izgledati ovog ljeta, pokazali su Dolce & Gabbana, Gucci, Michael Kors i Proenza Schouler.

Gležanj je u samom fokusu, oko njega dopušteno je što više trakica, zakovica, perlica.

Zato njegujte i lakirajte nokte, ostružite i finim kremama njegujte pete i stopala jer će zbog ludih cipela ove godine svi pogledi biti usmjereni na taj dio tijela.

Ponekad boje cipela malo odudaraju od trendi boja ostalog outfita, ali bitno je šokirati upravo cipelama, pa se ne bojte ni ružičaste.

Za dnevni look, malo 'finiji' od onog za plažu, kada odlučite danju prošetati visoke pete, nećete pogriješiti s punom, ali uvijek zanimljivo izrađenom petom, gladijatoricama u finoj koži, platformama s detaljima na džonu, ali i oko gležnja, cipelama s drvenim potplatom, 'pletenim' štiklicama na uske remenčiće...