MANOLO BLAHNIK:

'Cipele nisu važne, okrenite se šeširima!'

09.07.2009 u 10:21

Bionic
Reading

Cipele su nevažne, čudne i vulgarne, tvrdi slavni dizajner Manolo Blahnik, za čijim cipelama uzdišu žene diljem svijeta. Umjesto cipelama, Manolo upućuje da se treba okrenuti šeširima

Manolo Blahnik, kralj cipela kojeg su diljem svijeta proslavile cure iz kultne serije 'Seks i grad', priznao je da ga cipele uopće ne zanimaju.

'Zar su cipele zaista toliko važne? Da sam žensko, mjesecima bih nosio istu odjeću, samo bih mijenjao šešire i rukavice. Dobro, možda i cipele. To je dodatak koji mijenja cijeli outfit. Zaista obožavam cipele i šešire', rekao je Blahnik za Financial Times.

'Previše je cipela oko nas. Zato svojim učenicima govorim da zaborave na cipele i da rade šešire. Cipele su tako čudne, vulgarne. Mrzim sve te platforme koje viđam svuda oko sebe. Nikada ne radim platforme. Ok, radio sam ih u sedamdesetima, ali to je bilo loše iskustvo', rekao je Blahnik.

Manolo ističe da ga cipele ne zanimaju, no njegove se kreacije odlično prodaju, a on je osobno dizajnirao svaki komad.

'Trebalo mi je deset godina da savladam zanat, no još uvijek nisam napravio savršenu cipelu. Bio sam blizu, ali nisam uspio, no još uvijek imam vremena', rekao je Blahnik.