IN&OUT MODELI

Cipele koje će svi htjeti ovoga proljeća

28.01.2017 u 07:00

  • +6

In modeli obuće

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Bionic
Reading

Većina žena ima gležnjače ili tenisice koje svakodnevno nosi. Iako ne postoji razlog da ih se u potpunosti odreknete, neka ova godina postane vrijeme u kojem ćete svoju modnu igru s obućom unaprijediti svježim i aktualnim modelima. U pronalasku para vrijednog testiranja mogu vam pomoći savjeti slavnih dizajnera obuće

Kako bi odvojili in od out silueta obuće, neki od najpoznatijih dizajnera stvorili su popis modela kojih se morate riješiti ili ih prigrliti.

'U novoj godini i po pitanju obuće fokus se stavlja na neočekivane detalje i izgled, poput bijelih čizama te pete s metalnim detaljima i efektnim ukrasima. Obuća je sve razigranija. Baršun kao materijal, poput metalnih dodataka, nastavlja biti trendom, a robusniji izgled donose platforme i blok pete', mišljenja je kreativna direktorica brenda Aska Collection, Kate Gordon, koja smatra da se sve više osoba odlučuje na odmak od jednostavnih silueta i obuće u crnoj boji.

'Žele malo više uzbuđenja u svom ormaru', nadodaje Gordon.

Prema mišljenju dizajnerice Rebecce Minkoff, jednostavne tenisice čistih linija trend su koji neće tako brzo nestati. 'Ovakvi modeli tenisica daruju poseban pečat stajlinzima.' 'No obuća s malim otvorom na prstima i cipele wedge srednje veličine pete su dovoljno teške i neudobne da biste ih nanovo nosili', priznaje dizajnerica.

'Klasična ravna obuća ove godine vraća se u velikom stilu. Cipele mule, mokasine, natikače i slični modeli ove sezone zahtijevaju da ih kombinirate s neočekivanim odjevnim komadima -  s dugom suknjom, mini haljinom, hlačama širokih nogavica ili večernjom haljinom. Na koncu, ključan je govor tijela i osjećate li se udobno', mišljenja je kreativni direktor brenda Aquatalia, Edmundo Castillo.

'Očekivani modeli obuće definitivno su out, a uzet ću za primjer kombinaciju seksi potpetica i seksi haljine. Predvidljivost u odabiru obuće danas nije poželjna.'

'Smatram da će suptilni metalni detalji na obući biti posebno popularni ove sezone na svečanijim modelima. Metalni detalji u toploj nijansi rose gold ili platinastoj srebrnoj daruju svjež i mekan izgled naspram tradicionalnih metala. S druge strane, zakovice i teške metalne komponente na potpeticama su dale svoje', priznaje dizajner i stilist slavnih Neil J. Rodgers.

Sudeći po mišljenju slavnih dizajnera, kada je riječ o in modelima obuće, ove sezone poželjna je klasična ravna obuća, cipele mule, štikle s tankim remenčićima ili jednostavne tenisice čistih linija.

S druge strane, obuća s kojom se morate oprostiti ona je s malim otvorom na prstima, petom ukrašenom zakovicama ili cipele wedge sa srednjom visinom pete.