VJEČNA KLASIKA

Cipele koje bi svaka žena morala imati

25.11.2008 u 10:00

Bionic
Reading

Crne, bijele, crvene i smeđe, sandale, balerinke, salonke, čizme… Ženama jednostavno nikad dosta cipela. No znaju li žene koje bi cipele svakako trebale imati u svojoj kolekciji bez obzira koliko velika ona bila? Riječ o onim najklasičnijim modelima koji n

The Fashion Time Magazine izdvojio je pet klasičnih modela koje svaka žena mora imati, ako već ne u originalnoj verziji, onda barem neki jeftiniji primjerak.

Salonke

Cipele koje bi svaka žena koja drži do svog modnog stila morala imati u svojoj garderobi su klasične salonke koje, bez obzira na trenutne modne trendove, možemo obuti za svaku imalo važniju prigodu, za izlazak u restoran, vjenčanje ili za poslovni sastanak. Mogli bismo ih nazvati ekvivalentom male crne haljine kad je u pitanju obuća.

Balerinke

Proslavila ih je i lansirala ih u status ikone Audrey Hepburn. Talijanski dizajner Salvatore Ferragamo posebno je za nju osmislio minijaturne srebrne balerinke. Ove vrlo udobne cipelice mogu se nositi na traperice, kapri hlače, suknje različitih krojeva i ljetne haljinice, a vrlo uspješno mogu poslužiti i za večernju varijantu, pogotovo uz malu crnu haljinu. Stoga i ne čudi da njihova popularnost ne jenjava zadnjih nekoliko sezona.

Visoka peta

'Ne znam tko je izmislio visoku petu, no žene mu zbog toga duguju jako puno,' rekla je svojedobno Marilyn Monroe. Bez obzira je li riječ o sandalama, platformama, salonkama ili tzv. peep-toes cipelama, visoke pete svakako dodaju notu seksipila i glamura ženama koje ih nose. Dajte im šansu i osjetite njihovu moć.

Čizmice do gležnja

Iako ćemo još neko vrijeme morati pričekati do jesenskih kiša i zime, vrijedi razmisliti i o čizmicama do gležnja. Ništa vam neće tako dobro popraviti i sasvim običnu casual kombinaciju kao ove čizmice. Uz njih ćete izgledati šik, osobito ako su u kombinaciju uključene super uske traperice i kratka kožna jakna.

Čizme

Svaka žena bi trebala u svojoj kolekciji obuće imati par crnih, a po mogućnosti i krem čizama. Model neka bude što klasičniji, s minimalnim brojem detalja. Samo tako će izdržati sve izazove prolaznih modnih trendova. Zimi će biti vaš saveznik tijekom radnog dana, kao i za večernji izlazak.