NEODOLJIVI ZALOGAJČIĆI

Čime sve možete puniti šampinjone

10.12.2012 u 15:30

Bionic
Reading

Punjeni šampinjoni su ukusni zalogajčići, kao stvoreni za predjelo, a kako se bliži vrijeme blagdanskih gozbi, evo nekoliko ideja čime ih puniti

Bez obzira na to jeste li domaćin zabave ili ste pozvani kod nekoga na večeru, s punjenim šampinjonima ne možete pogriješiti - ukusni su, lako ih je napraviti i lijepo izgledaju na tanjuru.

Kombinacije s mesom možete napuniti domaćim kobasicama koje se prethodno poprže s lukom, češnjakom i ružmarinom. Svaki šampinjon pospite i s malo sira koji će se rastopiti i zapeći pa stvoriti pravu malu rapsodiju okusa.

Punjeni šampinjoni mogu biti samo dio predjela

Možda vam je draži sir. Napravite smjesu od ricotte i gaude s bosiljkom i crvenom paprikom pa punjene šampinjone pecite oko 25 minuta. Ukrasite ih listićima bosiljka.

Za klasičniji pristup šampinjone možete puniti i pire krumpirom, a ukrasiti ih poprženim listićima luka koji će dati još finiji okus.

Macheesmo pak nudi recept za šampinjone punjene račićima što može biti idealno predjelo na Badnjak.

Sastojci:
24 šampinjona
1/3 čaše sitno sjeckanog luka
2 češnja češnjaka
1/3 čaše maslaca
1 čaša krušnih mrvica
1/3 čaše parmezana
150 grama račića

Priprema:

Šampinjone očistite i izdubite nožem. Što ih više izdubite, imat ćete više mjesta za punjenje. Pećnicu zagrijte na 230 stupnjeva Celzijevih. Dio ostataka od šampinjona sitno nasjeckajte i iskoristite za punjenje.

U velikoj tavici otopite maslac i oko četiri minuta pirjajte luk, češnjak, ostatke šampinjona i malo soli na srednje jakoj vatri. Nakon toga ubacite račiće, krušne mrvice i parmezan. Malo krušnih mrvica sačuvajte, jer ćete ih posuti po šampinjonima prije pečenja.

Kada je nadjev gotov, jednostavno napunite šampinjone i pecite ih dvadesetak minuta. Nakon pečenja neka odstoje pet minuta prije posluživanja.

Svoje omiljene recepte s fotografijama možete nam poslati na lifestyle@tportal.hr, a mi ćemo najbolje objaviti na tportalu.