SUNČANI BON-TON

Čime se i kako štitimo od sunca?

16.07.2012 u 08:00

Bionic
Reading

Kakve su naše 'sunčane navike' i imamo li ih uopće? Doznajte što je pokazalo veliko istraživanje koje je proveo Vichy

Prema rezultatima nedavno objavljenog istraživanjima koje je nedavno proveo Vichy na više od tisuću Hrvata, čini se da smo gotovo svi (93% ispitanika) svjesni štetnog utjecaja sunca na kožu. Usprkos tome, trećina ispitanika ipak se voli 'prižiti' u razdoblju najintenzivnijeg sunčeve aktivnosti (između 15 i 17 sati), dok 12% ispitanika potpuno izbjegava sunčanje.

Osim izražene sklonosti prema sunčanim naočalama (redovito ih koristi 74% ispitanika), Vichyjevo istraživanje pokazuje da su nam najdraži zaštitni preparati sa SPF-om 15 i 30 i da solarij nije popularan među čak 85% ispitanika.

Kako je samo trećina ispitanika izjavila da koristi zaštitnu kremu za sunčanje čak i kad je oblačno, Vichyjevi stručnjaci upozoravaju da UVA i UVB zrake prodiru i kroz oblake!

U našem Izlogu potražite svoju dobitni faktor i teksturu zaštitne kreme, mlijeka ili losiona u spreju za zdravo i sigurno sunčanje. Vichy je u svojoj sunčanoj liniji Capital Soleil uveo pojačanje u vidu suhog ulja sa SPF-om 40 i mlijeko za tijelo sa SPF-om 50+.

Još jedan dermokozmetički brend, Eucerin, također nudi proizvode za zaštitu osjetljive kože koja burno reagira na sunce, za kakvu je osmišljen kremasti gel Eucerin Sun Cream-Gel Allergy sa SPF-om 25 i 50+.

Noviteti u liniji Nivea Sun namijenjeni su vlasnicima osjetljive kože, poput losiona i spreja Pure&Sensitive sa zaštitnim faktorom 50+. Za brončane 'boginje i bogove' Nivea je osmislila zaštitne sprejeve Protecte&Bronze sa SPF-om 20 i 30 koji aktiviraju prirodno tamnjenje kože.

Talijanski kozmetički brend Somatoline nudi jedinstveni tretman Slimming Sunscreen SPF 30 koji istodobno štiti od sunca i ima anticelulitno djelovanje.