ZDRAVSTVENI TURIZAM

Cijene estetskih zahvata u Hrvatskoj povoljnije nego u EU-u

22.05.2014 u 09:42

Bionic
Reading

CroMedicor, hrvatski portal za zdravstveni i medicinski turizam, objavio je opsežnu analizu cijena estetske kirurgije

Istraživanje je pokazalo zapanjujuću razliku u cijeni estetskih zahvata među pojedinim državama EU-a, dok su estetske klinike u Hrvatskoj daleko najpovoljnije. Za neke tretmane estetske medicine cijene u Hrvatskoj su i do 65 posto niže.

Prema istraživanju, prosječna cijena podizanja ženskih grudi u Italiji oko 6.200 eura, dok je u prestižnim hrvatskim klinikama cijena u pravilu ispod 3.000 eura. Slično tome, operacija nosa u Ujedinjenom Kraljevstvu stoji 4.700 eura, u Italiji 4.500 eura, dok je u hrvatskoj cijena istog zahvata tek 1.500 eura. U susjednoj Sloveniji cijene mnogih estetskih tretmana su i više 1.000 eura više nego kod nas.

Ovim istraživanjem još jednom se potvrđuje veliki potencijal Hrvatske da postane popularna destinacija za zdravstveni turizam. Iako imamo mnogo vrhunskih liječnika i klinika koji mogu zadovoljiti potrebe pacijenata diljem svijeta, sustavna promocija Hrvatskog zdravstvenog turizma realno je počela tek s projektom CroMedicor

Zdravstveni turizam omogućuje nove poslovne prilike ne samo privatnim zdravstvenim klinikama, već i drugim subjektima u turizmu budući da privlači strane posjetitelje i izvan turističke sezone.

CroMedicor sustav nastao je kako bi organizirao zasad raštrkanu i nepovezanu ponudu zdravstvenog turizma u Hrvatskoj. Spajajući privatne poliklinike, hotelijere, prijevoznike i druge turističke djelatnike u jedan sustav, stranim pacijentima omogućeno je lakše pronalaženje medicinskih i turističkih usluga. Time je ujedno otvorena prilika za veći angažman turističkih djelatnika na Jadranu i pružena mogućnost za jačanje kontinentalnog turizma, posebice u Zagrebu i drugim većim gradovima u kojima se nalaze najbolje privatne klinike.