POVRATAK SUPERMODELA

Christy Turlington nova muza Yvesa Saint Laurenta

06.07.2009 u 12:29

Bionic
Reading

Supermodel Christy Turlington novim je angažmanom za modnu kuću Yves Saint Laurent pokazala da vrijeme supermodela nije prošlo, već da je njihova ljepota i kvaliteta bezvremena

Bivša velika zvijezda modnih pista, Christy Turlington, novo je lice reklamne kampanje modne kuće Yves Saint Laurent za predstojeću sezonu jesen/zima 2009/10. Christy Turlington, koja je početkom godine proslavila 40. rođendan, svojim je povratkom u modni svijet pokazala da njezino vrijeme nije prošlo, već da i dalje izgleda jednako privlačno kao i u vremenu kada je slovila za jednog od svjetskih supermodela.

Njezina zrela ljepota, vitka figura i blago preplanuli ten glavni su aduti reklamne kampanje za koju su zaslužni fotografi Inez van Lamsweerde i Vinoodh Matadin.

Ovo nije prva suradnja modne kuće Yves Saint Laurent i Christy Turlington. Prije pet godina bila je također njihovo zaštitno lice. Slike za novu kampanju izašle su upravo u tjednu kada se na scenu vratila njezina još poznatija prethodnica Twiggy, onaj put kao novo lice kozmetičkog diva Olay.

Christy Turlington jedna je od grupe legendarnih supermodela koje su nazivane jednostavno po imenima, Linda (Evangelista), Christy (Turlington), Claudia (Schiffer) i Naomi (Campbell).

Turlington je na mjestu zaštitnog lica kuće zamijenila koleici Claudiju Schiffer koja je promovirala kolekciju kuće Yves Saint Laurent za proljeće i ljeto 2009.