CRUISE KOLEKCIJA

Chanel priredio neviđenu modnu zabavu na Kubi

05.05.2016 u 15:15

  • +26

Chanel

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bionic
Reading

Umjesto tradicionalnog finala, modna kuća Chanel svoju je reviju cruise kolekcije na Kubi završila u plesnoj atmosferi. Predstavljanjem na Kubi, modna kuća Chanel tako je postala drugi luksuzni brend prisutan u toj državi nakon što je Christian Dior otvorio svoj dućan prije dolaska Fidela Castra na vlast u 50-ima

Francuska modna kuća Chanel u Havani je priredila prvu međunarodnu reviju nakon 1959. i komunističke revolucije koja je rezultirala zategnutim odnosima sa Zapadom, ali i novim nejednakostima na otoku.

Prikazivanjem svoje cruise kolekcije na Kubi, Chanel se pokušao vratiti korijenima, kada je ova modna kuća dizajnirala odjevne komade za bogate Amerikance koji su provodili odmor na jahtama i krstarenju Karibima. Spomenuta revija održana je samo dan nakon što je u luci Havane poslije 60 godina usidren prvi američki brod.

Slavni Karl Lagerfeld nije bio na Kubi sve do prošlog vikenda, a modna kuća Chanel do ožujka nije dobila dozvolu kubanske vlade za predstavljanje najnovije kolekcije. Lagerfeld ju je tako dizajnirao bez dolaženja na danas već trendovski otok.

Ovog utorka na povijesnom kubanskom šetalištu Paseo del Prado Lagerfeld je pokazao kolekciju koja predstavlja utjecaj kubanskih silueta i motiva, sve do patetičnih primjesa poput modela koji puše cigare, majica s natpisima 'Viva Coco Libre!' i nekolicine beretki koje izražavaju 'poštovanje evocirajući Che Guevaru'.

#ChanelCruiseCuba #CocoCuba

Videozapis objavljuje CHANEL (@chanelofficial)

Modna kuća Chanel pobrinula se za to da njeni bogati klijenti sigurno slete na Kubu, no prisutnost slavnih osoba u velikom broju ovaj put je izostala, što nimalo ne čudi s obzirom na to da su zvijezde još uvijek sakupljale dojmove s tada netom završenog događanja Met Gala u New Yorku. Ipak, kreacije na kubanskom šetalištu iz prvog su reda pratile Kristen Stewart, Tilda Swinton, Vanessa Paradis i Gisele Bündchen.

Predsjednik modne kuće Chanel Bruno Pavlovsky u razgovoru za WWD otkrio je da su za svoje predstavljanje osigurali mjesto u zrakoplovu za 100 klijenata. Uoči održavanja i na temelju Chanelovih objava na društvenim mrežama bilo je jasno da će se sadržaj same revije odnositi na misterioznost, glazbu i život Havane s nekolicinom vojnih elemenata.

U cruise kolekciji Lagerfeld je kubanskim motivima dao francuski ugođaj ugrađujući prepoznatljive Chanelove elemente, što je rezultiralo vrlo nosivim i veselim modelima.

Tradicionalna kubanska košulja guayabera s ravnim naborima bila je reinterpretirana na razne načine: kao meka i prozirna ili oštra i teksturalna. Svaki predstavljeni komad prožet je Chanelovim potpisom 'dječačke ženstvenosti', a gotovo svi modeli na kubanskom šetalištu nosili su panama šešire koje je dizajnirao Maison Michel.

Rajske ptice, cigare i grafičke slike vintage cadillaca isticale su se uz žive palete boja, svijetlozelene, tirkizne i koraljne narančaste. U novoj kolekciji nije nedostajalo ni Chanelova tvida, tiskanih suknji i presijavajućih statement komada iako je sadržavala dosta crnih, bijelih i vojno nadahnutih maslinastozelenih komada.

Kako bi gosti revije sigurno stigli na lokaciju njena održavanja, modna kuća Chanel pobrinula se osigurati 150 vintage kabrioleta koji su prevezli 600 ljudi do šetališta Paseo del Prado.

#ChanelCruiseCuba #CocoCuba

Fotografiju objavljuje CHANEL (@chanelofficial)