NEZADOVOLJNI STE?

Četiri stvari koje se uspješne osobe ne boje reći

09.07.2013 u 10:43

Bionic
Reading

Nezadovoljni ste svojom karijerom? Mislite da bi se stvari trebale razvijati u drugačijem smjeru? Nemojte se prepustiti struji – sami stvarajte svoj život

Preuzmite kormilo i odgovornost za svoj položaj i potrudite se promijeniti ono s čime niste sretni. Pasivnim čekanjem nećete ništa postići – ključ je u vama. U vašem razmišljanju i ponašanju. Znate li koje stvari govore uspješni ljudi svakoga dana?

1. Evo što ja mislim…
Ova rečenica odmah (nadređenima, ali i kolegama) daje do znanja da ste o određenom problemu samoinicijativno razmislili i pokušali pronaći rješenje. Čak i ako ga nemate, možete ponuditi svoju analizu i tako olakšati drugima put do rješenja nekog problema.

2. Pogriješio sam
Sigurno ste se barem jednom dosjetili genijalnog plana koji se činio savršenim u teoriji, no kada se prenio s papira u realizaciju, istina je bila nešto drugačija i mnogi su to morali platiti. U tom slučaju se ne libite priznati svoju pogrešku. Potrebna je velika odgovornost i hrabrost reći da smo pogriješili, a tim korakom možete steći poštovanje kolega.

3. Bravo!
Rijetki su poslodavci koji će čestitati svojim zaposlenicima na boljim rezultatima ili dobro odrađenom projektu. Ako možete – promijenite to! Ako niste na rukovodećoj poziciji, ništa vas ne sprječava da date priznanje kolegi za dobar posao. Recite da vam se svidio način na koji se pozabavio datim problemom i kako ste naučili nešto novo.

4. Trebam pomoć
Neovisno o tome u vezi čega trebate pomoć, nemojte se bojati zatražiti ju. Na taj način pokazujete svoju ranjivost, ali i spremnost učenja od drugih, što se cijeni ako radite u timu, jednako kao i to da znate slušati. Sve su ovo kvalitete dobrih rukovoditelja.

Više o ovoj temi možete pročitati na ordinacija.hr