MODNE PROGNOZE

Četiri modela torbi koje će biti hit u narednim mjesecima

18.07.2019 u 18:56

Bionic
Reading

Urednica poznate modne stranice Who What Wear, Hannah Almassi, u svom izvještaju o trendovima izdvojila je četiri modela torbi koji će nesumnjivo dominirati novom modnom sezonom

Ljubiteljice praktičnih torbi tote ove jeseni imaju razloga za veselje. Renomirana dizajnerska imena poput modne kuće Fendi i brenda Loewe u svojim nadolazećim kolekcijama predstavili su mnoštvo modela velikih torbi, no u drugu krajnost odlučili su otići brendovi poput popularnog francuskog Jacquemusa nudeći iznimno minijaturne torbe koje su netom nakon predstavljanja postale viralan hit na društvenim mrežama.

Uz velike i iznimno male torbe, jesensku sezonu označit će i trijumfalan povratak torbi clutch zahvaljujući dizajneru Danielu Leeju na čelu modne kuće Bottega Veneta.

Modni buyeri veću pozornost također su posvetili modelima torbi kakve su nekoć nosile bake, a riječ je o modelima s ručkom i klasičnom, krutom strukturom kakve su u nadolazećim kolekcijama predstavile modna kuća Balenciaga i popularan španjolski brend Loewe.

Torbice clutch

Nakon imenovanja kreativnim direktorom modne kuće Bottega Veneta u srpnju 2018. godine, dizajner Daniel Lee ovom poznatom talijanskom brendu udahnuo je svježinu, a vjerojatno njegovim najvećim doprinosom brendu do sada smatra se takozvana Pouch torba. Riječ je o mekanom i nestrukturiranom modelu torbice clutch koju posjeduju jedne od najutjecajnijih zvijezda ulične mode.

Zahvaljujući ovoj 'it' torbi, modeli torbica clutch nesumnjivo će obilježiti novu modnu sezonu s brojnim brendovima koji neizbježno slijede primjer modne kuće Bottega Veneta kreirajući vlastite verzije.

Torbe vintage izgleda

Uokvireni modeli torbi, popularno zvani frame, nadolazeći su modni hit, a karakterizira ih velika ručka i klasična, kruta struktura.

Prema riječima Lise Aiken, direktorice trgovine Moda Operandi, komadi vintage izgleda uspješno se odupiru nametnutim modnim trendovima zbog bezvremenskog i klasičnog izgleda, kao što je slučaj s torbama frame.

Ako je suditi po modnim prognozama urednice modne stranice Who What Wear, najpopularniji model uokvirenih torbi u nadolazećoj sezoni biti će model Lantern s potpisom španjolskog brenda Loewe.

Torbe tote

Kada je riječ o proporcijama torba u nadolazećoj modnoj sezoni dizajneri su odlučili otići iz jedne krajnosti u drugu. Na jednoj strani nalaze se iznimno minijaturne torbice dok drugu čine velike i pratkične torbe u koje je moguće pospremiti predmete od laptopa do rezervnog para cipela. Modeli torba tote s tipičnim ravnim dnom su najveći jesenski favorit.

Minijaturne torbe

Gotovo nijedan model minijaturnih torbi nije izazvao takvu pažnju kao model s potpisom francuskog brenda Jacquemus u koje se jedva mogu ugurati Appleove slušalice AirPod.

Takozvane 'Mini Le Chiquito' torbice na pisti su se mogle ugledati u bijeloj, rozoj i crvenoj boji, a osim popularnog francuskog brenda Jacquemus s kreiranjem minijaturnih torbi namijenjenih novoj modnoj sezoni poigrala su se brojna dizajnerska imena.

MODERNI KLASICI

Ovih devet dizajnerskih torbica nikad ne izlaze iz mode

Pogledaj galeriju