NASTRADALA SVINJA

Cesar Millan pod istragom za zlostavljanje životinje

11.03.2016 u 18:41

Bionic
Reading

Stručnjak za pse Cesar Millan našao se pod istragom zbog mogućeg zlostavljanja životinje u epizodi njegove emisije 'Cesar 911'

Cesar Millan našao se pod istragom zbog nemilog incidenta između mješanca francuskog buldoga i terijera Simona koji je ugrizao svinju za uho tijekom snimanja emisije 'Cesar 911'. Mješanac je napao svinju tijekom treninga i razni aktivisti su se podigli na noge zbog tog događaja. Štoviše, čak 8000 ljudi potpisalo je peticiju da se obustavi emitiranje emisije 'Cesar 911'.

No svinja nije bila ozbiljno ozlijeđena i odmah je dobila prvu pomoć iako se to u emisiji ne vidi.

'Snimka je izazvala brigu kod gledatelja koji nisu u potpunosti shvatili cijeli kontekst događaja. Važno je naglasiti da je Cesar MIllan poduzeo sve mjere sigurnosti, uključujući vrlo dugu uzicu koju je prikačio na Simonovu ogrlicu kako bi procijenio njegovo ponašanje prije puštanja s nje. Svinja koju je Simon ugrizao odmah je dobila prvu pomoć, a kako je rana bila površinska, brzo je zacijelila i životinja ne pokazuje znakove stresa', komentirao je Nat Geo WILD koji emitira emisiju 'Cesar 911'.


Kanal Nat Geo WILD također je poslije incidenta emitirao dodatne snimke koje pokazuju širi kontekst nemilog događaja. Još jedan detalj koji nije naodmet spomenuti je da je Millan uspješno pomogao Simonu i omogućio mu da ostane uz svoju trenutnu vlasnicu te pobijedi svoju agresiju.

Prijavu protiv Centra za pseću psihologiju (DPC) u Kaliforniji, u kojem Cesar Millan rehabilitira pse, podnijela je neimenovana osoba. Cesar Millan nastavit će u potpunosti surađivati s nadležnim vlastima u svakoj istrazi.