PRESTIŽNA LISTA

Cavtat proglašen top destinacijom za ovo ljeto

23.05.2014 u 11:15

Bionic
Reading

Cavtat se našao u prestižnom društvu svjetskih destinacija, što je sjajna vijest uoči špice turističke sezone

Ugledni Fodor's Travel objavio je popis idealnih destinacija za uživanje u ljetu koje je pred nama. Na prestižnoj listi, koja se sastoji od deset gradova, našao se i hrvatski Cavtat i to na sjajnom trećem mjestu.

'Pustite druge da se gužvaju i bore za sobe u Dubrovniku tijekom Dubrovačkih ljetnih igara… Otiđite u Cavtat, miran obalni gradić koji se nalazi svega 16-ak kilometara od Dubrovnika i koji nudi zanimljivu umjetničku scenu, restorane, plaže i druge zanimljive sadržaje', savjetuje Fodor's svojim korisnicima.

Na prvom mjestu ljestvice nalazi se Brazil. Budući da je riječ o zemlji u kojoj će se održati Svjetsko nogometno prvenstvo, nije čudno da je upravo brazilskim gradovima pripalo prvo mjesto. Na drugome se mjestu nalazi američki Aspen i to ponajviše zato što tijekom ljetnih dana nudi zanimljive sadržaje u sklopu Aspen Ideas Festivala.

Cavtat na ljevici slijede turski Istanbul, ekvadorski Quito i Guayaquil, malezijska Melaka, američki Nashville, austrijski Beč, britanski Glasgow te kanadska Alberta. Gledajući listu u cjelini, može se zaključiti da se Cavtat uistinu našao u prestižnom društvu svjetskih destinacija.