ELVIS PRESLEY U SPLITU

Cadillac najveća atrakcija izložbe

29.06.2012 u 21:49

Bionic
Reading

Večeras je u centru Splita u prostoru bivšeg Star rock caffea otvorena izložba memorabilija koje podsjećaju na američkog kralja rock'n'rolla Elvisa Presleyja

Izložba će potrajati cijelo ljeto, a organizator te zanimljive atrakcija je turistička agencija Atlas.

Na zanimljivoj izložbi bit će izloženo stotinu predmeta koji su vezani uz Elvisov lik i djelo, a ukupna procijenjena tržišna vrijednost iznosi gotovo tri milijuna eura.

Apsolutno najviše pažnje je, naravno, izazvao savršeno očuvani Elvisov Cadillac, luksuzno vozilo koje bi svakako plijenilo pogled i da nije u pitanju Elvisov automobil.

Cadillac je doslovce i pokretni spomenik američke automobilske industrije i takva spektakularna vozila se zapravo više ne rade. Od ostalih memorabilija treba izdvojiti dvije električne gitare te nekoliko karakterističnih Elvisovih odjevnih kombinacija za nastup, a posebno izvajamo one iz glamurozne faze kada je nastupao u jedinstvenim sjajnim svjetlucavim odijelima s ogromnim kragnama.

Ostale memorabilije su zapravo očekivane i mogu biti zanimljive za Elvisove obožavatelje. Činjenica je da on zapravo i danas uživa nevjerojatan kultni status kod svojih obožavatelja, što je posebno istaknuto u fascinantnom fenomenu Gracelanda.

Organizator ove izložbe, naravno, prije svega cilja na interes brojnih turista koji posjećuju Dalmaciju u ljetnim mjesecima, a na otvaranju je bio vidljiv i interes Splićana za muzej kralja rock'n'rolla.

Na otvaranju su, osim zamjenice gradonačelnika Anđelke Visković, bili viđeni i brojni predstavnici turističkih organizacija i agencija koji prepoznaju komercijalni potencijal ovakve izložbe.

Nakon otvaranja je održan i kratki koncert, naravno isključivo Elvisove glazbe, uz njegove neizbježne imitatore. Ukratko, zanimljiva nostalgična i ležerna ljetna večer u centru Splita uz besmrtnog Elvisa.