GOTOVE U TREN OKA

Brzinske pogačice idealne su za doručak

08.03.2013 u 08:55

Bionic
Reading

Brzinske pogačice idealne su za doručak ili kao prilog varivu

Potrebni sastojci:

100 g polubijelog brašna ili 50 g polubijelog i 50 g integralnog brašna
¼ žličice praška za pecivo bez aluminija
1 žličica soli
voda (koliko je potrebno da se dobije kompaktno tijesto)

Priprema

Pomiješajte brašno, sol i prašak za pecivo.

Umiješajte vodu da dobijete kompaktno tijesto.

Radnu plohu pospite s malo raženog brašna i na njoj oblikujte tanku pogaču debljine ½ cm. U suhoj zagrijanoj tavi (ili na malo maslinova ulja) obje strane pogače pecite 5-10 minuta (dok malo ne dobije boju).

Napomena
Želite li pripremiti bezglutensku varijantu, možete koristiti 2/3 količine heljdinog ili prosenog brašna i 1/3 tapioke, kukuruznog škroba ili aru praha.


Kruh i peciva najnovije su izdanje u Planetopijinoj seriji zdravih kuharica u kojem ćete pronaći izbor najbolji recepata za izradu domaćeg kruha, peciva, pogača, kiflica i drugih zamamnih pekarskih delicija pripremljenih od zdravih ekoloških sastojaka. Maja Kefeček mlada je i inovativna učiteljica kuhanja čija je strast pronalaženje, osmišljavanja i razvijanje raznolikih recepata za domaći kruh i peciva, a klasične recepte prilagođava načelima prirodne prehrane. Kombinacija i mogućnosti je nebrojeno, a Maja u svojoj kuharici dokazuje koliko su slasne i jednostavne za pripremu.

Recepata je 27, a pokrivaju različite vrste kruha – kvasni, beskvasni, kuhani, nemiješani, bezglutenski te peciva i pogače – od putar-štangica i lepinja do neodoljivih foccacia, ciabatta, socca i slično. Kao i uvijek, fotografiju potpisuje Maja Danica Pečanić.