DAVID SKOKO

Brzi riblji recepti za Badnjak šarmantnog hrvatskog chefa

24.12.2015 u 07:35

Bionic
Reading

Popularni kulinarski show 'Kruške i jabuke' vratio se na male ekrane, a među vrhunskim chefovima imali smo prilike gledati i kulinarsku čaroliju Davida Skoke, kuhara koji je u prijašnjim pojavljivanjima na TV-u zapeo za oko mnogim damama šarmantnom pojavom i mnogobrojnim tetovažama

Istrijana, koji u Banjolama kraj Pule vodi obiteljski restoran, proslavilo je i gostovanje u američkom showu 'No Reservations', u kojem je ugostio američkog kuhara, gurmana i putopisca Anthonyja Bourdaina. David nam je otkrio dva zanimljiva recepta koji će biti idealni za sam Badnjak, posebno ako ove godine ne želite tradicionalno pripremati bakalar.

Škampi Alla Cardinale u gnijezdu od hrskavih rezanaca sa svježom salatom

Sastojci:

škampi, srednji, 0,5 kg
pršut, polusuh, tanko rezan mašinom, 20 dkg
fidellini, tanki rezanci s jajima za juhu
miješana salata, rezana i očišćena, 250 g
krema od aceto balsamica
ulje za prženje
štapići za ražnjiće / čačkalice

Priprema:

Prelijte rezance kipućom vodom i ostavite da odstoje dvije minute. Ocijedite te dodajte malo ulja da se ne zalijepe. Ocijeđene rezance stavite između dva mala cjedila (metalna) te pržite u ulju dok ne postanu hrskavi (4-5 minuta).

Očistite meso škampa te zarolajte u pršut i učvrstite čačkalicama. Sotirajte zarolane škampe u nauljenoj tavi nekoliko minuta. Servirajte na miješanoj salati tako da u gnijezdo od rezanaca stavite sotirane repove škampi te začinite maslinovim uljem i aceto balsamicom

Švoja s kurkumom i sufleom od blitve

Sastojci:

mlada blitva, 0,5 kg
švoja (list), 2 srednja komada
kurkuma u prahu
mrkva, 2 komada
cherry rajčice, 250 g
luk, 1 komad
jaje, 1 komad
maslac, 250 g
sol i papar
bijelo vino za podlijevanje

Priprema:

Kratko blanširajte i ocijedite blitvu. U uskoj posudi umutite jaje s dvije žlice brašna, dodajte blitvu te stavite u blender. Presipajte dobivenu smjesu u namašćene posude te stavite u zagrijanu pećnicu na 10 minuta.

Ogulite kožu te odrežite glave i bočne peraje lista. U tavu stavite maslac, pustite da se otopi, te dodajte rajčice, narezanu mrkvu, luk i posoljene filete lista pa podlijte vinom. Dodajte kurkumu i podlijte s malo vode. Poklopite i kuhajte 10 minuta. Servirajte s umakom i sufleom od blitve.