RECEPTI ČITATELJA

Brzi kolač od čokolade s ribizlama

02.05.2013 u 08:45

Bionic
Reading

Voćni kolači neizostavne su slastice u proljeće, a ako pomiješate svoje omiljeno voće s čokoladom u brzom i jednostavnom receptu, nastaje pravi festival okusa gotov za svega nekoliko minuta

Potrebni sastojci (za 6 osoba):
3 jaja
80 grama smeđeg šećera
80 grama brašna
1 žličica šećera od vanilije
1 prašak za pecivo
250 grama tamne čokolade
120 grama maslaca
200 grama ribizla

Priprema:
Jaja izmiješajte sa šećerom, brašnom, praškom za pecivo i vanilin šećerom.

U zdjelici na štednjaku istopite čokoladu s margarinom ili maslacem te je umiješajte u prvu smjesu mikserom.
Smjesu izlijte u prethodno namašćeni i brašnom posipani kalup. Ribizle dodajte na kraju.

Pecite u prethodno ugrijanoj pećnici 40 minuta na 180 stupnjeva.
Umjesto svježih ribizla možete iskoristiti i one zamrznute ili bilo koje drugo voće.

Recept za kolač od čokolade i ribizli poslala nam je Marta Pribanić iz Zagreba

Bez obzira na to jeste li majstor u kuhinji za najfinije kolače s voćem ili najukusniju tjesteninu s mirisnim začinima i rajčicama, javite nam se s proljetnim receptom i osvojite poklone tportala. Sve što trebate učiniti jest slikati krajnji rezultat i poslati nam ga zajedno s receptom na e-mail lifestyle@t-com.hr