RECEPTI ČITATELJA

Brze i sočne kocke s višnjama

08.06.2013 u 08:43

Bionic
Reading

Uz ovaj jednostavan i lagan recept za višnjine kocke lako ćete napraviti fini kolač, a po želji možete mijenjati okuse ako, primjerice, dodate čokoladu

Biskvit:

6 većih jaja (žutanjci + snijeg od bjelanjaka)
6 žlica šećera
6 žlica brašna
2 žlice kakaa
Sok od kompota od višnje

Žutanjke, šećer, brašno i kakao izmiješajte u jednoličnu smjesu i na kraju dodajte snijeg od bjelanjaka. Kada je biskvit pečen i ohlađen, prelijte ga sokom od kompota od višnje.

Krema:

5 dcl vrhnja za šlag
3 dcl običnog jogurta
2 dcl voćnog jogurta od višnje
5 žlica šećera
1 vrećica želatine

Istucite vrhnje za šlag, dodajte običan i voćni jogurt te šećer (možete ga i izostaviti) te sve izmiješajte u jednoličnu smjesu. Želatinu pripremite prema uputi na vrećici te dodajte u kremu. Krema će biti glatke teksture i jednolična, a po želji možete u nju staviti višnje iz kompota ili svježe, a možete ih koristiti i samo za dekoraciju.

Kremu izlijte po natopljenom biskvitu i ukrasite po želji - višnjama, čokoladom, voćnim preljevom za kolače… Kako biste lakše ukrasili višnjine kocke, možete si koncem ili nožem lagano na kremi označiti crte-kocke, kao orijentir za kasnije rezanje na kocke. Kolač treba u tepsiji odstajati nekoliko sati i onda se reže na kocke. Recept nam je poslala čitateljica Ksenija Cajzek iz Varaždina.

Ako imate svoj omiljeni recept za brze kolače, šaljite ih i osvojite poklone tportala. Sve što trebate učiniti jest slikati krajnji rezultat i poslati nam zajedno s receptom na e-mail lifestyle@t-com.hr. Recepti koje pošaljete bit će objavljeni u našoj gastro rubrici Hrana, a najbolji će dobiti poklon tportala