I BOSS JE PROTIV

Bruce Springsteen podržao gay brak u Hrvatskoj

27.11.2013 u 08:42

Bionic
Reading

Podržavam sve koji su za istovjetni tretman naše gay braće, napisao je legendarni Bruce Springsteen i tako se pridružio borbi za prava seksualnih manjina u Hrvatskoj

Boss je putem Twittera poslao poruku svome velikom fanu, ginekologu dr. Dubravku Lepušiću.


'Dugo sam vjerovao i oduvijek govorio u korist prava istospolnih parova. Podržavam one koji podržavaju istovjetni tretman za našu gay i lezbijsku braću i sestre da se njihovi glasovi čuju sada', napisao je Springsteen.

Dr. Lepušić, ginekolog iz KBC-a Sestre milosrdnice i jedan od autora kurikuluma Spolnog odgoja, jedan je od najvećih Springsteenovih fanova u Hrvatskoj te je u posljednjih devet godina bio na više njegovih koncerata u Italiji, Austriji i Njemačkoj.

'Poslao sam Springsteenu poruku molbom da mi se javi i podrži ravnopravnost svih manjina u Hrvatskoj, pogotovo seksualnih. I on mi je odgovorio, što me je jako razveselilo', rekao je za Jutarnji list.

'Svaki njegov koncert bio je drugačiji, no uvijek je na njima bila jedna snažna socijalna poruka. Također, Springsteen se uvijek obraća malom čovjeku i putem svojih stihova šalje poruke nade', kazao je Lepušić koji se putem Twittera javio i Rolling Stonesima, U2 te Davidu Bowieju s molbom da podrže prava seksualnih manjina kod nas.