UPOZNAJTE NOVE TRENDOVE

Bronde, ronze i flamboyage - hit boje kose ove sezone

17.07.2015 u 13:18

Bionic
Reading

Jesu li vam poznati izrazi poput 'bronde' ili 'flamboyage'?

Tko se još danas sjeća 'ombrea'?

Trendovi u tehnikama bojanja kose stalno se mijenjaju i evoluiraju, pa su u frizerskim salonima nekad najtraženiji ombre, zamijenili neki novi moderniji stilovi.
Naglasak je sad na prirodnijim nijansama kose u koje su inkorporirani pramenovi koji izgledaju kao da su posvijetlili od sunca.

Jedan od novijih trendova koji će zasigurno biti veliki hit je tzv. tehnika bojanja kose 'bronde' koju je među prvima isprobala modna ikona Blake Lively. Riječ je o boji kojoj je baza karamel smeđe boje, a svjetliji pramenovi karamele lagano prema dnu poprimaju zlatnoplavu nijansu. Budući da ovdje nema uočljivih prijelaza u nijansama, nemate puno brige oko mrskog izrasta.

389535,389507,388939,389409Sombré je diskretnija varijanta ombréa. Victorijina anđelica Lily Aldrige osvježila je svoju kosu upravo takvim pramenovima. Dok se kod ombréa boji cijeli donji dio, kod sombréa se izvlače samo pramenovi. Kosa tako izgleda kao da je prirodno posvijetljena na suncu. Svjetliji pramenovi se ne postavljaju jednako, a naglasak je na pramenovima oko lica te se pravi polukružna linija ka sredini i zadnjem dijelu kose.

Pramenovi 'flamboyage' su već neko vrijeme vrlo traženi, a radi se sjenčanju kose kojom se postiže prirodan efekt sunca u kosi. Tehnika se izvodi bojenjem nasumično odabranih tankih pramenova izvučenih iz cijele površine kose.

'Bayalage' pramenovi odlično su rješenje za cure koje žele postići ležeran, mladenački stil kakav odlično pristaje trendseterici Jessici Albi. Balayage je tehnika bojanja kod koje se boja nanosi kistom u slobodnom stilu, a zato je važno da pronađete frizerski salon od povjerenja. Najvažnije je da boja bude postepeno vidljiva bez oštrih prijelaza pa pramenove posvijetlite samo za par nijansi, ne više.

'Babylights' su nježnija varijanta 'bayalagea' s još manje uočljivim pramenovima kakve već neko vrijeme nose Nicole Scherzinger i Miranda Kerr.
'Baby blond' pramenovi su, pak, savršen odabir za sve plavuše, a cilj je stvoriti dojam dječje plavih pramenova. Ovakvi prirodni pramenovi zaštitni znak su Sarah J. Parker, Kate Hudson i Jennifer Aniston.

'Splashlights' tehnika izvlačenja pramenova namijenjena je hrabrijim curama koje se ne boje eksperimentiranja s novim trendovima. To je tehnika bojanja kosa pri kojoj kosa izgleda kao da je obasjava zraka svjetla. Postiže se tako da se jedna horizontalna traka kose izblijedi, a potom se kosa iznad i ispod boji u nijansu između nove svijetle i prirodne boje kose. Totalno cool!

Tzv. 'Écaille ili Tortoiseshell' pramenovi noviji su trend koji je sjajno osvježio smeđu kosu lijepe manekenke Chrissy Teigen. Kosa je prošarana pramenovima u nekoliko nijansi: boji meda, čokoladne i boji mahagonija. Neobičan naziv ovaj je trend dobio prema podvrsti persijskih mačaka 'kornjačevina' koje imaju efektno prošaranu dlakama u različitim bojama.

'Ronze' je novi trend koji će oduševiti crvenokose dame. Ovu upečatljivu nijansu crvene kose koja kombinira klasičnu crvenu boju s bogatim, brončano-smeđim podtonovima obožavaju Julianne Moore i Emma Stone.