OMILJENA DESTINACIJA

Britanski Telegraph: Ovog ljeta svi putevi vode u Hrvatsku

04.07.2016 u 13:28

Bionic
Reading

Britanci možda žele napustiti EU, ali definitivno još uvijek žele ljetovati u Hrvatskoj. Telegraph je u tako ovih dana objavio članak u kojem navodi više od 20 razloga zašto svi žele posjetiti Hrvatsku ovog ljeta

Među mnogim razlozima zašto britanski Telegraph preporučuje Hrvatsku je činjenica da je naša obala jedno od najsunčanijih mjesta u Europi. Osim toga, u Hrvatsku je prilično lako stići. Grčka i Kanari možda su prekrasni, no do njih treba oko četiri do pet sati zrakoplovom, a do Hvara, Splita, Dubrovnika i Pule samo sat, dva, pišu Britanci, te navode još dovoljno dobrih razloga za posjet Lijepoj Našoj ovog ljeta.

Hrvatska još uvijek ima povoljne cijene, čak i nakon tečajnog fijaska koji je nastao zbog Brexita, pa je za Britance i to velik plus.

Hrvatska je trenutno u centru pažnje zbog nedavnog snimanja serije 'Igra prijestolja', kao i sljedećeg nastavka znanstvenofantastičnog serijala 'Ratovi zvijezda'. Osim kulturne baštine koja se pojavljuje na malim ekranima, Hrvatska ima autentične rimske građevine u mnogim obalnim gradovima. Pula, naprimjer, može se pohvaliti odlično očuvanim amfiteatrom iz prvog stoljeća, kaže Telegraph.

Hrvatske plaže možda nisu sve pješčane, no više od 5000 kilometara obale prilično je dobra garancija da će svaki posjetitelj pronaći ono što želi. Uz nevjerojatne plaže, Hrvatska ima božanstvene prirodne ljepote, od kojih su neke zaštićene u osam nacionalnih parkova.


Za sve one koji nisu ljubitelji plaža Hrvatska ima kontinentalni turizam. Zagreb je tako prilično popularan zbog mnogih kulturnih zanimljivosti te živog gradskog centra, piše Telegraph.

Ono što Hrvatsku posebno izdvaja kao ljetovalište je festivalski turizam. Raste broj ljetnih muzičkih festivala, a mnogi filmski festivali već su godinama poznati širom svijeta.

Posebna čar Hrvatske za strance je u tome da ima skrivena mjesta koja nitko još nije vidio, kako kontinentalna, tako i ona na obali. Osim nepoznatih, neka su mjesta prilično poznata, poput Korčule, rodnog mjesta Marka Pola, kaže Telegraph.

Istra će tako privući ljubitelje dobre hrane zahvaljujući svom maslinovom ulju, tartufima i vinu. U okolici Istre turisti će također najlakše vidjeti dupine kako se zabavljaju.

Nekim turistima možda će biti zanimljiva i nedavna hrvatska povijest. U Domovinskom ratu Dubrovnik je pretrpio veliku štetu pa posjetitelji tog jadranskog dragulja mogu zadovoljiti svoju znatiželju o vojnoj povijesti. Dubrovnik je svakako grad koji bi svatko trebao posjetiti najmanje jednom u životu.