IDEALAN ODMOR

Britanci oduševljeni Korčulom

16.04.2012 u 12:35

Bionic
Reading

Prirodna obilježja Korčule poput prekrasnih plaža i bistroga mora Britance su oduševila, ali su jednako tako zapazili i različite zanimljive sadržaje

Britanski Mirorr svojim čitateljima za idealan odmor i uživanje preporučuje Korčulu. 'Hrvatski otok Korčula sinonim je za

odmor od velike vrijednosti i to na bilo kojem jeziku', navodi se u tekstu. Pod velikom vrijednošću, kako i sami navode, podrazumijevaju iznimne prirodne ljepote, ali i bogate sadržaje.

No Britance koji su već boravili na Korčuli najviše muči hrvatski jezik. Uspjeli su naučiti riječ 'hvala', ali su se, kako sami priznaju, namučili oko imena vina. No komplicirani nazivi vina nisu ih spriječili da uživaju u lokalnim kapljicama koje su ih, dakako, oduševile.

Prirodna obilježja Korčule poput prekrasnih plaža i bistroga mora Britance su također oduševila, ali su jednako tako zapazili i različite zanimljive sadržaje. Kako navode, posebno ih se dojmila ribarska večer te folklor koji ih je upoznao s dijelovima prošlosti.

Riječi hvale imaju i za hranu, a posebno su im se svidjeli lokalni specijaliteti. 'Postoji i sjajan izbor restorana i barova s ribljim jelima, morskim plodovima, roštiljem, salatama, pizzama i tjesteninama', piše Mirorr. Istaknuli su i da su na Korčuli jeli sjajan sladoled.

Oduševili su ih i izleti na okolne otoke i u gradove koji, kako pišu, također otkrivaju dio bogate povijesti. Sve u svemu, britanski Mirorr za hrvatsku Korčulu ima samo riječi hvale pa ne treba posebno čuditi ako taj hrvatski dragulj postane jedna od omiljenijih destinacija gostiju iz Velike Britanije.