'Narnija možDA ZBILJA POSTOJI'

Britanci oduševljeni bajkovitim prizorima Plitvičkih jezera

28.02.2017 u 20:04

Bionic
Reading

Čarobni svijet Plitvičkih jezera, koja se sastoje od 16 jezera smještenih na području između Male Kapele i Plješivice u Lici, turistička je atrakcija koja privlači turiste iz svih dijelova svijeta

O ljepoti Plitvičkih jezera koja se stepenasto prelijevaju i silaze jedno u drugo u nizu od 5460 metara zračne linije, često pišu i inozemni mediji.

Ovoga puta je o ovom nesvakidašnjem čudu prirode, pisao i britanski Daily Mail koji je bajkovite prizore s Plitvičkih jezera zimi (fascinantne fotografije Tamasa Totha iz Budimpešte), usporedio s Narnijom, književnim serijalom C. S. Lewisa prema kojem su snimljeni i filmovi.

Inače, UNESCO je Plitivička jezera proglasio svjetskom prirodnom baštinom, 1979. godine, među prvima u svijetu, a kompleks Plitvičkih jezera proglašen je nacionalnim parkom 8. travnja 1949. godine.

Svi koji žele pravi odmor u prirodi, daleko od buke i stresa svakodnevice, na Plitvičkim su jezerima, na pravom mjestu, bez obzira na to u koje će doba godine doći. Svake godine posjeti ih više od milijun ljudi.

Da ne duljimo, ove slike sigurno govore bolje same za sebe.