FRANCUSKI CHIC

Brigitte Macron na suprugovoj inauguraciji sva u bijelom, a pažnju su opet ukrale njezine genijalne cipele

07.05.2022 u 15:26

Bionic
Reading

Inauguracija francuskog predsjednika Emmanuela Macrona, kojom je obilježen početak njegovog drugog petogodišnjeg mandata (službeno počinje 14. svibnja), prošla je bez velike pompe

Svečana inauguracija održana je u Elizejskoj palači pred oko 500 uzvanika, među kojima su se našla i dva bivša predsjednika Francois Hollande i Nicolas Sarkozy, s kojim se Brigitte Macron srdačno pozdravila. Ceremoniju nisu propustila ni članovi njihovih obitelji. Emmanuel Macron nema djecu, no njegova supruga iz prvog braka ima dva sina i kćer, a baš kao što su ga pratili na važnim predizbornim skupovima, sa svojim obiteljima stigli su i u Elizejsku palaču na inauguraciju.

Na ulasku u dvoranu Macron je svojoj supruzi simpatično namignuo, a francuska prva dama kao i obično pozornost je plijenila pomno odabranim stajlingom.

I ovog puta bila je vjerna svom elegantnom, minimalističkom stilu kojeg ponekad razbija s nekim pomalo pomaknutim detaljem. Uz jednostavnu snježno bijelu shift haljinu, nosila je odgovarajući kraći sako od istog materijala na kojem su se isticali gusto poredani ukrasni gumbi, a stajling očekivano nosi potpis Louisa Vuittona.

  • +3
Brigitte Macron Izvor: Profimedia / Autor: GONZALO FUENTES / AFP / Profimedia

Od nakita je nosila predimenzionirani plavi prsten, a kosu ležerno skupila u nisku punđu, pritom ostajući vjerna omiljenoj voluminoznoj frizuri.

Stajling je zaokružila vrtoglavo visokim štiklama u istoj boji s efektnim detaljem – špicastom srebrnom kapicom. Ovim cipelama francuska prva dama vjerna je već neko vrijeme, a kao i većina njezine garderobe nose potpis luksuzne pariške modne kuće Louis Vuitton. Model nazvan Urban Twist ima i u crnoj boji.

  • +5
Emmanuel i Brigitte Macron Izvor: Profimedia / Autor: Ludovic MARIN / AFP / Profimedia

Upravo je Louis Vuitton njezin omiljeni brend otkako je postala francuskom prvom damom, a iako je nosila i kreacije drugih francuskih modnih kuća, uključujući Balmaina i Alexandrea Vauthiera, niti jedna nije bila tako snažno zastupljena u njezinoj garderobi za javne nastupe kao Louis Vuitton. Nosila ga je prilikom nekih od svojih najdojmljivijih javnih nastupa, a u tim trenucima nije bila isključivo predstavnica sebe ili svog supruga, već i čitave Francuske. Nosila ga je tako prilikom Macronove inauguracije 2017. godine, a izbor na isti brend pao je i prilikom obilježavanja dana pada Bastilje - i to četiri godine zaredom, kao i na proglašenju izborne pobjede prije nekoliko dana.