srdačan susret

Brigitte Macron i Olena Zelenska imaju puno toga zajedničkog: Moćnim stajlinzima poručuju kako su dani dosadnih odijela i kostimića prošlost

12.12.2022 u 18:28

Bionic
Reading

Brigitte Macron i Olena Zelenska srdačno su se susrele u Parizu. Prve dame, prema svemu sudeći, dijeli vrlo sličan modni stil. Svojim upečatljivim stajlinzima pokazale su kako poslovne modne kombinacije itekako mogu biti uzbudljive i stilski dotjerane. Ako se pita Brigitte i Olenu, dani dosadnih odijela i kostimića su prošlost

Brigitte Macron primila je u Parizu Olenu Zelensku, suprugu ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog. Dvije prve dame susrele su se na stepenicama pred Elizejskom palačom, a njihov izuzetno srdačan susret popratili su osmjesi, zagrljaji i držanje za ruku. Brigitte Macron i Olena Zelenska već su se susrele u New Yorku prošlog rujna tijekom Opće skupštine UN-a, a ovo je sada Olenin prvi posjet Francuskoj od početka rata u Ukrajini prošle veljače.

Inače, ukrajinska prva dama vrlo je aktivna na društvenim mrežama gdje educira svoje pratitelje o pričama Ukrajinaca pogođenih sukobom. Tako se u ožujku ove godine i zahvalila Brigitte Macron na njezinoj predanosti pri olakšavanju dolaska mladih izbjeglica u francuske bolnice.

Daleko od supruga u ovim ratnim vremenima, Olena Zelenska vrlo je prisutna na međunarodnoj sceni. 30. studenog u Londonu je susrela, primjerice, suprugu kralja Charlesa III., Camillu.

Prema riječima Olene Zelenske, Brigitte Macron bila je 'među prvima koja je poslala riječi podrške. I nisu to bile samo riječi, nego i djela, prava podrška prijatelja'. Od tada su doke prve dame konstantno u kontatu, pa ni ne iznenađuju srdačnost njihovog susreta. Tijekom posjeta Francuskoj planirano je da dvije prve dame posjete i parišku školu koja prima izbjeglice.

  • +11
Brigitte Macron i Olena Zelenska Izvor: Profimedia / Autor: Blondet Eliot/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Prilikom tog susreta obje dame pokazale su vrlo besprijekorno elegantne kombinacije, neodoljivo spojivši klasiku s modernim detaljima. Tako je supruga francuskog predsjednika Emmanueal Macrona oduševila još jednom poslovnom kombinacijom koja je uključivala suknju i sako-bluzu crno-bijelog uzorka koji baš nikada ne izlazi iz mode. Klasičan i bezvremenski komplet Brigitte je osvježila zlatnim gumbima na prorezu suknje, te zamjenom klasičnog sakoa s bluzom od istog materijala ukrašenom gumbima na ramenu. Kombinaciju je zaokružila tamnim čarapama i vječnim crnim gležnjačama na petu, komadom koji često upotpuni njezine stajlinge.

Čini se kako ove dvije prve dame ne povezuje samo politika i isti ciljevi, već i modni izričaj. Tako je i Olena posegnula za klasikom osvježenom upečatljivim detaljima. Tamno odijelo, koje je modni izbor koji uvijek ostavlja snažan i moćan dojam, pokazala je u vrlo zanimljivom izdanju. Hlače klasičnog i ravnog kroja uparila je sa sako-bluzom koja je suptilno isticala struk, a doista impresivan detalj činio je dio materijala krojen kao plašt koji je padao preko jednog ramena.

Inače, daleko od supruga u ovim ratnim vremenima, Olena Zelenska vrlo je prisutna na međunarodnoj sceni. Tako se, primjerice, krajem studenog u Londonu susrela sa suprugom kralja Charlesa III., Camillom.