PREOTMJENI ZA PRANJE

Bogatiji vlasnici voze prljavije automobile

09.07.2012 u 09:24

Bionic
Reading

Što su vlasnici automobila bogatiji, to svoje automobile rjeđe peru, tvrdi jedna anketa

Bogatiji vozači su, čini se, previše fini da bi prali svoje automobile, otkrili su rezultati jedne ankete u Velikoj Britaniji. Oni su spremni dulje voziti prljavije vozilo od siromašnijih, ali ponosnijih vlasnika koji vole da su im automobili čisti, piše DailyMail. Isto istraživanje otkriva da samo jedan od 17 vlasnika automobila koji su zaposleni na višim pozicijama pere vozilo jednom tjedno. Usporedbe radi, jedan od 12 vozača nižih primanja pere jednom jedno svoj automobil.

Tri posto vozača potpuno je aljkavo i priznaje da peru automobil samo jednom godišnje ili rjeđe. Među ženama vozačicama ova brojka iznosi šest posto. Polovica vlasnika pere svoje automobile jednom u šest mjeseci.

'Mnogi vozači ponosno dotjeruju svoje automobile u nedjeljnim ritualima, ali naša je anketa pokazala da ne morate imati Rolls Royce da biste se ponosili svojim automobilom', kaže Edmund King, predsjednik britanskog autokluba. 'Održavajte automobil čistim, osobito prozore, svjetla i registarske tablice, što vas može držati na pravoj strani zakona', savjetuje King.