ZA IDUĆE LJETO

BMW skinuo plahtu sa seksi kabrioleta serije 6

18.11.2010 u 10:32

Bionic
Reading

BMW je odlučio nemalo razočarati organizatore i publiku na salonu automobila u Los Angelesu predstavivši tek fotografije i detalje svog novog kabrioleta umjesto da ga izgura na podij u najosunčanijoj američkoj saveznoj državi

Nova serija 6 kabriolet inspirirana je konceptnom serijom 6 kupe koja nam je predstavljena na minulom salonu u Parizu. Štovatelje bavarske marke vjerojatno će razveseliti što su Nijemci minimalno odstupili od agresivnog dizajna koncepta prilikom oblikovanja kabrioleta.

Nova serija 6 kabriolet duža je od prethodnika za 74 milimetra (4.894 mm), 39 milimetara je šira (1.894 mm) i devet milimetara niža (1.365 mm), a u BMW-u se hvale kako su uspjeli olakšati automobil istovremeno povećavajući torzijsku krutost za 50 posto. Kao i u prethodnoj verziji BMW je ostao vjeran platnenom krovu koji se otvara i zatvara za 24 sekunde do brzine od 40 km/h. Prtljažni prostor povećan je i nudi zapreminu od 300 litara.

Pod poklopcem se nalazi 4,4-litreni bi-turbo V8 s 400 KS koji snagu na stražnje kotače prenosi putem osmerostupanjskog automatskog, ili šesterostupanjskog ručnog mjenjača. Sprint do stotke s ovim motorom traje 4,9 sekundi, a maksimalna brzina elektronski je ograničena na 250 km/h. Za očekivati je da će seriju 6 kabriolet pogoniti paleta dizelaša i benzinaca koji pogone novu seriju 5.

BMW zasad ne navodi cijenu, dok je početak prodaje bavarskog seksi kabrioleta najavljen za lipanj iduće godine.