JESEN BY BORNA&FILS

Biste li nosili ove lude hlače i košulje?

16.10.2013 u 09:37

Borna&Fils

Izvor: Promo fotografije / Autor: Lidija Mataja

Bionic
Reading

Ususret predstojećem Schwarzkopf Cro A Porteru, koji će se održati u prostoru Zagrebačkog velesajma od 23. do 26. listopada, snimljen je 'lookbook' za kolekciju jesen/zima brenda Borna et Fils. Tom kolekcijom, svojom petom na ovoj manifestaciji, predstavlja se Borna Rajić

Borna et Fils je brend čiji su komadi istovremeno luksuzni i svakodnevni, svježi i originalni, s neizostavnom retro referencom. Taj brend je nevjerojatnom brzinom stekao poklonike, kako kod modne kritike, tako i kod publike. Vjerujući da je odijevanje bitan dio života svake žene i prva stvar s kojom se susreće ujutro, Borna kreira za strastvene žene kojima je uređivanje 'raison d'être'.

Inspiraciju za najnoviju kolekciju dizajnerica je pronašla u folkloru i kulturi raznih dijelova svijeta kao što su Španjolska, Tirol, Južna Amerika i rodna Hrvatska, pa se tako u kolekciji nalaze komadi poput suknje s pregačom, tregera i košulje s izvezenim srcima te pompona. Nabrojeni elementi svakako govore o beskompromisnosti autorskog potpisa i jedinstvenom pristupu modnom dizajnu, no Borna kaže da je ovo najsmirenija njezina kolekcija dosad. Ona je odraz njezina trenutačnog stanja duha jer se nakon turbulentnog perioda sad nalazi u smirenoj životnoj fazi.

Revija Borna et Fils na rasporedu je u subotu, 26. listopada, na Zagrebačkom velesajmu.