užitak i opuštanje

Bili smo na obiteljskom odmoru i uvjerili se zašto će skijanje u Nassfeldu ove godine biti još savršenije!

22.11.2023 u 09:31

Bionic
Reading

Kad se jedna žena, antitalent za skijanje; muškarac, obožavatelj snježnih radosti, te 10-godišnja djevojčica upute na popularno austrijsko skijalište, nije nemoguće – unatoč svim razlikama – provesti savršen zimski odmor. Za sve su 'krivi' savršeni domaćini iz Falkensteiner Hotela & Spa Carinzia

Moderno skijalište, fascinantan smještaj s bazenima i wellnessom, brojni dodatni sportski sadržaji, vrhunska hrana…, teško je zamisliti bolji zimski odmor od onoga koji spaja užitak u jednom od najpopularnijih austrijskih skijališta, Nassfeldu, s hedonizmom koji pruža novoobnovljeni Falkensteiner Hotel & Spa Carinzia. Kad sam dobila priliku provesti nekoliko dana s obitelji u ovom vrhunskom hotelu, koji je u srpnju, nakon cjelovite obnove, ponovno otvorio svoja vrata, pomislila sam kako će to biti savršen 'test' za skijašku sezonu, koja će ovdje otvara početkom prosinca, no vrlo brzo shvatila sam da – čak i ako niste skijaš – baš ovdje možete provesti itekako savršen zimski odmor.

Kao osoba koja je prvi puta stala na skije u 20-ima, nisam osobito vješta na skijaškim stazama, no zato su moj suprug i kći veliki znalci - 30 žičara, 40 staza različite težine, najduža osvijetljena skijaška staza u Alpama, pet osvijetljenih sanjkališta, njima zvuči poput ostvarenja sna. Meni je, pak, već sam pogled na Falkensteiner Hotel & Spa Carinzia, do kojeg nam je iz Zagreba trebalo oko četiri sata ugodne vožnje, izmamio osmijeh na lice i u sekundi sam znala da će to biti savršen odmor. Vrhunska arhitektura, topao interijer, prostrane obiteljske sobe, u kojima svatko može imati svoj kutak, restoran s odličnim izborom hrane i, dakako, Acquapura SPA koji se proteže na čak 2400 metara četvornih… - Carinzia, doista, obećava užitak i opuštanje za cijelu obitelj.

Svatko ima svoj 'faktor' Kad dođete negdje gdje niste bili, uobičajeno je isprobati nešto lokalno. Iako smo više puta bili u saunama, ovdje su finska panoramska sauna, slana parna kupelj, infracrvena kabina, Kneipp staze… apsolutna senzacija, baš kao i privatni spa s vodenim krevetom. No svakako smo željela isprobati nešto specifično. U Hotelu & Spa Carinzia to je definitivno Acquapura Signature Flow. Ritual započinje provjerom pokretljivosti, a potom slijedi nježan tretman fascije, tj. ovojnica koje povezuju cijelo tijelo u jedan sustav. Tijelo se manipulacijom fascija oslobađa napetosti; postaje mobilnije, a osoba se osjeća fizički i mentalno rasterećeno i regenerirano. Tretman se izvodi polako, no intenzivan je i to je bio izbor mog supruga. Mene je, pak, zaintrigirala Lomi-Lomi alpine spirit masaža, tretman vrućim kamenjem s mirisom planinskog bora koji može poboljšati imunitet, ali i – ne manje važno – smanjiti stres i pomoći kod nesanice. Bazeni, posebice bazen osjetila, bili su, očekivano, favoriti naše 10-godišnje djevojčice. Da smo došli koji tjedan kasnije, u prosincu, ovdje bi uživala i u adventskom sajmu, vožnji kočijom ili vođenom zimskom planinarenju.

All in za aktivne hedoniste Karnische Höhenweg prekrasna je pješačka ruta koja obuhvaća osam etapa duž granice Austrije i Italije, s koje se pruža prekrasan panoramski pogled od masiva Großglockner do Dolomita. Kao ljubiteljima aktivnog odmora izazov nam je savladati barem dio je 155 kilometara dugačke rute, no ovog smo se puta, ipak, odlučili prepustiti sportskim sadržajima koje nudi Falkensteiner Hotel & Spa Carinzia. I bilo je teško 'testirati baš sve tijekom trodnevnog odmora, jer gostima je u ovom zimskom razdoblju na raspolaganju joga, pilates, popularni HIIT trening, meditacija, potpuno preuređen i dobro opremljen fitness centar… U toplijem dijelu godine izbor je još i veći, a – poželite li – kreirat će vam i avanturu prema vašim željama.

Obiteljska 'terapija' Tri dana uživanja u Falkensteiner Hotelu & Spa Carinzia bila je prava obiteljska terapija. Nevjerojatno je da već i takav, kratki bijeg od rutine može savršeno 'napuniti baterije' te bitno unaprijediti komunikaciju i obiteljsku dinamiku. Jer, svima nam je zadnje bilo 'buljiti' u ekrane, što – usuđujem se reći – i nije baš slučaj kad smo kod kuće. Ima li Carinzia mana? Moja kći bi rekla da smo ju previše nagovarali da jede 'zeleno'. A kako i ne bi, kad je, uz veliki izbor koruških delicija i klasika talijanske kuhinje, doista, bio velik izbor i jela za vegane i vegetraijance – a šteta je bila ne iskoristiti priliku za proširiti njezine 'gastro' vidike. Nismo ni krenuli prema doma, a već jedva čekamo neku novu avanturu na sunčanom jugu Austrije – u predivnoj Koruškoj.

Više o Falkensteiner Hotelu & Spa Carinzia saznajte ovdje.

Prilog je napravljen u produkciji Tnative tima tportala u skladu s najvišim profesionalnim standardima.