gotovo u trenu

Bez suvišnih kalorija: Ova sočna tjestenina s rajčicama savršen je ljetni obrok

05.07.2023 u 12:52

Bionic
Reading

Ukusna hladna tjestenina s rajčicama i umakom od avokada sadrži obilje vitamina i zdravih masnoća, a sočnost joj pruža umak lišen suvišnih kalorija

Lagane hladne tjestenine mnogimasu omiljenima ljetna opcija ručka ili večere zbog svoje jednostavnosti, brze pripreme te osjećaja poletnosti nakon obroka.

No, kako bi se izbjegla suhoću, nerijetko se u nju dodaju razni dresinzi i umaci koji obiluju kalorijama i začinima te narušavaju preporučenu laganu ljetnu prehranu.

Kako biste to izbjegli te uživali u očaravajućoj hladnoj tjestenini koja je kremasta i sočna, bogata zdravim masnoćama i bez suvišnih kalorija, donosimo recept za njenu pripremu sa cherry rajčicama i umakom od avokada.

Sastojci:

  • 3 i 1/2 šalice nekuhane sitnije tjestenine
  • 2 srednje zrela avokada, oguljena i bez koštice
  • 1 šalica svježeg špinata
  • 1/4 šalice listova bosiljka
  • 2 češnja češnjaka, prepolovljena
  • 2 žlice soka od limete
  • 1/2 žličice soli
  • 1/4 žličice krupno mljevenog papra
  • 1/3 šalice maslinovog ulja
  • 1 šalica cherry rajčica, prepolovljenih
  • 1/2 šalice pinjola
  • Po želji: naribani parmezan, naribana mozzarella i naribana korica limete

Priprema:

Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju za al dente.

U međuvremenu stavite avokado, špinat, bosiljak, češnjak, sok limete, sol i papar u multipraktik i miksajte dok se ne nasjecka. Nastavite s obradom uz postepeno dodavanje ulja u ravnomjernom mlazu.

Ocijedite tjesteninu i prebacite je u veliku zdjelu.

Dodajte mješavinu umaka od avokada i nasjeckanih rajčica. Pospite pinjolima, dodajte preljeve po želji.