PRIPAZITE

Bez ovoga niti jedna veza nema šanse za uspjeh

13.09.2013 u 09:41

Bionic
Reading

Svi znaju da je osnovno pravilo svake veze i braka ponašati se jedno prema drugome s poštovanjem i pružati ljubav

No neki od nas ne znaju kako to pravilo izgleda na svakodnevnoj razini – tu stvari postaju malo kompliciranije, piše Ordinacija.hr. Evo nekoliko važnih stavki za uspješan i kvalitetan brak.

Odvojite vrijeme i doista poslušajte partnera ili partnericu prije nego što mu odgovorite. Često argumente pružamo na brzinu, automatskom reakcijom i zato što smo uplašeni. Stoga budite oprezni i svjesni svojih namjera.

U životu ćete nailaziti na nove izazove koji će značiti i mogućnost promjene, a kada se partner mijenja i napreduje, možete se osjetiti ugroženo. No vjerujte kako se on ili ona kreću u smjeru koji je zdrav i važan. A i vi sami biste htjeli da partner vas podržava na jednak način, zar ne?

Ako ne odvajate vrijeme samo za vas i zajedničke aktivnosti, veza baš i nema neke šanse za opstanak. Kao društvena bića, prirodno želimo provoditi vrijeme s osobom koju volimo, no kada se druge obveze, poput posla, obitelji i prijatelja, potajno uvuku u raspored, partnera često uzimamo zdravo za gotovo i podređujemo ga drugim zadacima.

Više o ovoj temi pročitajte na stranicama Ordinacija.hr.