APSOLUTNI HIT

Bez ove krpice nećete moći ni sljedeće zime

17.02.2015 u 12:03

  • +12

Dolčevite

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bionic
Reading

Ove zime dolčevite su se sramežljivo vratile u ormare, a sljedeće će biti must have komad odjeće, što potvrđuju i dizajnerske kolekcije s modnih pista New York Fashion Weeka

Iako modni tjedan u New Yorku još nije završio i iznjedrit će podosta trendova, jedan je ipak nemoguće zaobići. Riječ je, naravno, o dolčevitama, a one su ove sezone na mala vrata ušle na modnu scenu, no sljedeće zime bit će prave vladarice garderobe.

Gotovo svaka dizajnerska kolekcija za predstojeću sezonu jesen/zima imala je dolčevitu, radilo se o pletenim vestama, haljinama ili majicama, koje smo vidjeli s rukavima, ali i bez njih.

Dolčevite su prevladavale i u sjajnoj kolekciji Victorije Beckham, a ona ih je savršeno kombinirala s dugim suknjama, no jednako neodoljive bile su debele pletene veste, kao i uske dolčevite bez rukava te od tankog finog pletiva.

Dolčevite će se nositi na duge, asimetrične suknje, široke i duge hlače, ali i plisirane culottes suknja-hlače, te će biti nezaobilazan komad za slojevito odijevanje. Debele veste dolčevite krase predimenzionirani ovratnici dok dolčevite majice i haljine prate liniju tijela.

U svoju kolekciju DKNY savršeno ih je inkorporirala i Donna Karan pokazavši klasičan, ali opet modno pomaknut look, a predimenzionirana vunena dolčevita pritom je bila glavna zvijezda.