CELEBRITY ZARADE

Beyonce i Jennifer Aniston najbolje plaćene žene showbiza

12.04.2009 u 09:59

Bionic
Reading

Nije tajna da se mnogi 'celebritiesi' ne mogu požaliti na svoje prihode, a holivudski magazin Parade izračunao je njihovu zaradu u protekloj godini. Po njihovu izračunu, nabolje plaćena glumica je Jennifer Aniston sa 27 milijuna dolara, dok je pjevačica Beyonce zaradila okruglih 80 milijuna

Tako je Jennifer Aniston zaradila 27 milijuna dolara na filmovima kao što su 'Marley i ja', a komičar Will Ferrell 31 milijuna dolara.

Glumac i redatelj Tyler Perry, koji je glavna snaga serije filmova o afričko-američkom matrijarhu 'Madea', zaradio je 125 milijuna dolara, a zvijezda 'Greyove anatomije' Patrick Dempsey tri i pol milijuna dolara.

U glazbenom svijetu, Beyonce je zaradila 80 milijuna dolara zahvaljujući posljednjem albumu 'I Am... Sasha Fierce' i obećavajućoj filmskoj karijeri, dok je njezin suprug, hip-hop pjevač Jay-Z prošao još i bolje sa 82 milijuna dolara, navodi Fortune.

'Country' ljepotica Taylor Swift, najtiražniji glazbenik u SAD-u 2008. zaradila je pet i pol milijuna dolara.

Rehabilitirana pop princeza Britney Spears nije daleko zaostala, sa 2,25 milijuna dolara.

Sportske zvijezde također bilježe vrtoglave zarade, primjerice zvijezda bejzbol momčadi NY Yankees Alex Rodriguez uknjižio je 34 milijuna dolara, a golferski šampion Tiger Woods čak 110 miliijuna dolara, unatoč prekidu nastupa zbog ozljede pod kraj sezone. Vozačica autoutrka Danica Patrick zaradila je sedam milijuna dolara.

Popularna američka TV voditeljica Kelly Ripa zaradila je osam milijuna, a supermodel Carolyn Murphy četiri i pol milijuna dolara. Pisac John Grisham u 2008. uknjižio je 25 milijuna dolara, a kontroverzni radijski voditelj Rush Limbaugh 38 milijuna dolara.

Iako nisu među među onima koji su na svoje bankovne račune donijeli milijune, političari su se također našli na popisu magazina Fortune za 2008. godinu.

Tako je opozvani guverner Illinoisa Rod Blagojevich zaradio 177.400 dolara, a bivša republikanska potpredsjednička kandidatkinja, guvernerka Aljaske Sarah Palin 125.000 dolara. Njezina TV imitatorica Tina Fey zaradila je pak 4,6 milijuna dolara.

Milijarder Michael Bloomberg, jedini na Forbesovoj listi 20 najbogatijih ljudi svijeta koji je u sadašnjoj recesiji povećao svoje bogatstvo, na listi Fortunea, kao i u drugim medijskim izvještajima o zaradama Amerikanaca u 2008, odskače po jedinstvenoj godišnjoj plaći koju je primio kao gradonačelnik New Yorka - jedan dolar.

Pilot-heroj Chesley Sullenberger, koji je spasio putnike i posadu čudesnim slijetanjem u rijeku Hudson, zaradio je 100.000 dolara.

Poslovno najuspješniji 'celebrity' u 2008. bila je Barbie, kultna lutka čija je godišnja prodaja dostigla 3,3 milijarde dolara.